Marinované bravčové rebrá a ananásovo-mangová salsa
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1,5kg
Bravčové rebrá z boku100ml
Ocot50g
Soľ1ks
Cibuľa6strúčikov
CesnakNové celé korenie a bobkový list
Kečup
Med
Sójová omáčka
BBQ omáčka alebo slivkový lekvár
Olej
Citrónová šťava z 1 citróna
Pivo
1ks
Mango čerstvé EATme1/2polovica
Čerstvý ananás sweet1-2ks
Čili papričky červené jemné4citróny
Citrónová šťava1pl
Olivový olej extra virgine2-3stonky
Čerstvý koriander2-3stonky
Čerstvá mäta1pl
Trstinový cukorPostup prípravy
Krok 1
Bravčové rebrá z boku nakrájame na porcie.
Krok 2
Dáme do hrnca pomaly variť s moridlom a s uvedenými prísadami.
Krok 3
Varíme ich len do polomäkka, aby sa následne na grile rýchlejšie upiekli. Pritom ostanú šťavnaté a zvonka chrumkavé.
Krok 4
Rebierka vyberieme z vody na plech a poriadne do nich (ešte do horúcich) vtierame pripravenú marinádu.
Krok 5
Marinádu pripravíme z uvedených surovín tak, že všetky ingrediencie okrem soli a citrónovej šťavy pridávame približne rovnakým dielom alebo podľa chuti.
Krok 6
Takto pripravené rebierka dáme do chladu aspoň na 3 hodiny alebo do chladničky na celú noc.
Krok 7
Počas grilovania ich pravidelne otáčame a prípadne zastrekneme pivom.
Krok 8
Mango a ananás nakrájame na malé kocky (ideálne 3x3 mm), očistené čili nakrájame najemno.
Krok 9
V citrónovej šťave necháme rozpustiť cukor a pridáme olej. Koriander a mätu nakrájame najemno (tenké julienne) a pridáme k nálevu spolu s troškou čili.
Krok 10
Spolu s mangom a ananásom dôkladne premiešame a necháme dobre vychladiť. Podávame ku chrumkavo upečeným rebrám.