Karbonátky Bánh mi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
mletého bravčového mäsa (25 % tuku)100g
rybej omáčky100g
trstinového cukru50g
čerstvého cesnaku100g
šalotky40g
zázvoru15g
kamennej soli3g
čerstvej čili papričky75g
Soy omáčky120g
trstinového cukru80g
bieleho vínneho octu80g
rybej omáčky40g
čerstvého cesnaku1g
čerstvej chilli papričky240g
vody160g
limetiek na šťavu300g
mrkvy300g
reďkovky bielej500g
bagety vietnamského štýlu100g
perily100g
ľadového šalátu100g
čerstvého koriandra100g
thajskej bazalky200g
červenej cibule150g
lahôdkovej cibuľky300g
kačacej paštéty100g
chilli omáčky SrirachaPostup prípravy
Krok 1
Mleté mäso dôkladne zmiešame so všetkými ingredienciami a necháme na hodinku v chlade odpočinúť.
Krok 2
Z mäsa vytvoríme mini karbonátky s priemerom asi 6 cm a hrúbkou asi 1 cm (hmotnosť 75 g/ks).
Krok 3
Opekáme na stredne rozpálenom grile dozlatista.
Krok 4
Cukor, ocot, rybiu omáčku, limetkovú šťavu a teplú vodu zmiešame.
Krok 5
Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a čili papričku.
Krok 6
Vložíme nakrájanú zeleninu a necháme marinovať cca 30 minút.
Krok 7
Bagetu zapečieme, pozdĺžne rozpolíme, spodnú stranu potrieme paštétou.
Krok 8
Dovnútra vložíme karbonátky, marinovanú zeleninu, bylinky, zelené šaláty a pokvapkáme s čili omáčkou.