Karbonátky Bánh mi

Karbonátky Bánh mi
Čas prípravy50 min
ObťažnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
mletého bravčového mäsa (25 % tuku)
100g
rybej omáčky
100g
trstinového cukru
50g
čerstvého cesnaku
100g
šalotky
40g
zázvoru
15g
kamennej soli
3g
čerstvej čili papričky
75g
Soy omáčky
120g
trstinového cukru
80g
bieleho vínneho octu
80g
rybej omáčky
40g
čerstvého cesnaku
1g
čerstvej chilli papričky
240g
vody
160g
limetiek na šťavu
300g
mrkvy
300g
reďkovky bielej
500g
bagety vietnamského štýlu
100g
perily
100g
ľadového šalátu
100g
čerstvého koriandra
100g
thajskej bazalky
200g
červenej cibule
150g
lahôdkovej cibuľky
300g
kačacej paštéty
100g
chilli omáčky Sriracha

Postup prípravy

Krok 1
Mleté mäso dôkladne zmiešame so všetkými ingredienciami a necháme na hodinku v chlade odpočinúť.
Krok 2
Z mäsa vytvoríme mini karbonátky s priemerom asi 6 cm a hrúbkou asi 1 cm (hmotnosť 75 g/ks).
Krok 3
Opekáme na stredne rozpálenom grile dozlatista.
Krok 4
Cukor, ocot, rybiu omáčku, limetkovú šťavu a teplú vodu zmiešame.
Krok 5
Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a čili papričku.
Krok 6
Vložíme nakrájanú zeleninu a necháme marinovať cca 30 minút.
Krok 7
Bagetu zapečieme, pozdĺžne rozpolíme, spodnú stranu potrieme paštétou.
Krok 8
Dovnútra vložíme karbonátky, marinovanú zeleninu, bylinky, zelené šaláty a pokvapkáme s čili omáčkou.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich