Hliva ustricová na smotane

Hliva ustricová na smotane
Čas prípravy20 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
hlivy ustricovej
200g
anglickej slaniny bez kože
100g
prepusteného orieškového masla
300g
lahôdkovej cibuľky
200ml
smotany (33 %)
150g
listovej zeleniny
40ml
brandy
20g
kamennej soli
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1
Hlivu ustricovú okefujeme a natrháme na kúsky. Potom ju opražíme na prepustenom masle. Huby potrebujeme zbaviť prebytočnej vody, preto budú hotové, až z nich prestane unikať para.
Krok 2
Opražené huby scedíme. Do panvice, kde sme ich pripravovali, hodíme nakrájanú slaninu a pozvoľna ju roztavíme.
Krok 3
K orestovanej slanine pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Hneď ako bude cibuľka spenená, tak ju zastriekneme troškou brandy, ktoré dodá pokrmu ľahšiu chuť.
Krok 4
Hneď ako sa brandy odparí, pripravíme si domácu smotanu a necháme ju jemne a rýchlo speniť.
Krok 5
Spenenú smotanu rýchlo osolíme štipkou soli, dokoreníme čerstvým čiernym mletým korením a pridáme opražené huby. Zmes zľahka zamiešame a doplníme nasekanou listovou zeleninou.
Krok 6
Podávame s naparenými karlovarskými knedličkami, ale použiť môžeme napr. aj trojuholníky hriankového chleba.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich