Hliva ustricová na smotane
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
hlivy ustricovej200g
anglickej slaniny bez kože100g
prepusteného orieškového masla300g
lahôdkovej cibuľky200ml
smotany (33 %)150g
listovej zeleniny40ml
brandy20g
kamennej solimleté čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Hlivu ustricovú okefujeme a natrháme na kúsky. Potom ju opražíme na prepustenom masle. Huby potrebujeme zbaviť prebytočnej vody, preto budú hotové, až z nich prestane unikať para.
Krok 2
Opražené huby scedíme. Do panvice, kde sme ich pripravovali, hodíme nakrájanú slaninu a pozvoľna ju roztavíme.
Krok 3
K orestovanej slanine pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Hneď ako bude cibuľka spenená, tak ju zastriekneme troškou brandy, ktoré dodá pokrmu ľahšiu chuť.
Krok 4
Hneď ako sa brandy odparí, pripravíme si domácu smotanu a necháme ju jemne a rýchlo speniť.
Krok 5
Spenenú smotanu rýchlo osolíme štipkou soli, dokoreníme čerstvým čiernym mletým korením a pridáme opražené huby. Zmes zľahka zamiešame a doplníme nasekanou listovou zeleninou.
Krok 6
Podávame s naparenými karlovarskými knedličkami, ale použiť môžeme napr. aj trojuholníky hriankového chleba.