Glazovaná pražská šunka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2kg
pražskej šunky od kosti120g
tmavého trstinového cukru50ml
koňaku2
zväzky jarnej cibuľky2
lyžice olejaPostup prípravy
Krok 1
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 150 °C na horné aj spodné pečenie. Kožu šunky zľahka narežte. Rezy veďte asi 1 cm od seba a vytvorte jednoduchú mriežku. Pozor: nerežte až do mäsa.
Krok 2
Zmiešajte koňak s hnedým cukrom a 3/4 tejto zmesi šunku potrite.
Krok 3
Mäso vložte do pekáča a zľahka podlejte vodou. Nechajte piecť asi 1 hodinu. Šunku potom potrite zvyšnou zmesou koňaku a cukru a pečte ďalších 30 minút (posledných 10 minút zapnite gril). Po celý čas pečenia podľa potreby podlievajte vodou.
Krok 4
Jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky a zľahka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájanú na plátky, obloženú jarnou cibuľkou na veľkej mise.