Glazovaná pražská šunka

Glazovaná pražská šunka
Čas prípravy-
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2kg
pražskej šunky od kosti
120g
tmavého trstinového cukru
50ml
koňaku
2
zväzky jarnej cibuľky
2
lyžice oleja

Postup prípravy

Krok 1
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 150 °C na horné aj spodné pečenie. Kožu šunky zľahka narežte. Rezy veďte asi 1 cm od seba a vytvorte jednoduchú mriežku. Pozor: nerežte až do mäsa.
Krok 2
Zmiešajte koňak s hnedým cukrom a 3/4 tejto zmesi šunku potrite.
Krok 3
Mäso vložte do pekáča a zľahka podlejte vodou. Nechajte piecť asi 1 hodinu. Šunku potom potrite zvyšnou zmesou koňaku a cukru a pečte ďalších 30 minút (posledných 10 minút zapnite gril). Po celý čas pečenia podľa potreby podlievajte vodou.
Krok 4
Jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky a zľahka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájanú na plátky, obloženú jarnou cibuľkou na veľkej mise.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich