Glazovaná pražská šunka

Glazovaná pražská šunka
Čas prípravy-
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2kg
pražskej šunky od kosti
120g
tmavého trstinového cukru
50ml
koňaku
2
zväzky jarnej cibuľky
2
lyžice oleja

Postup prípravy

Krok 1
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 150 °C na horné aj spodné pečenie. Kožu šunky zľahka narežte. Rezy veďte asi 1 cm od seba a vytvorte jednoduchú mriežku. Pozor: nerežte až do mäsa.
Krok 2
Zmiešajte koňak s hnedým cukrom a 3/4 tejto zmesi šunku potrite.
Krok 3
Mäso vložte do pekáča a zľahka podlejte vodou. Nechajte piecť asi 1 hodinu. Šunku potom potrite zvyšnou zmesou koňaku a cukru a pečte ďalších 30 minút (posledných 10 minút zapnite gril). Po celý čas pečenia podľa potreby podlievajte vodou.
Krok 4
Jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky a zľahka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájanú na plátky, obloženú jarnou cibuľkou na veľkej mise.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich