Bravčový bôčik na grile, sladko-kyslá omáčka, portobello s kašou z pečených zemiakov 

bravčový bôčik na grile, sladko-kyslá omáčka, portobello s kašou z pečených zemiakov
Čas prípravy35 min + pečenie zemiakov
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Mäso:
750g
bravčový bok sous vide chladený 
Sladko-kyslá omáčka:
150g
METRO Chef omáčka sweet chilli
50g
sezamový olej
1ks
METRO Chef citrón
30g
METRO Chef ryžový ocot
120g
METRO Chef sójová omáčka
100g
METRO Chef Hoisin omáčka
5g
soľ
1g
METRO Chef čierne korenie (z mlynčeka)
Portobello:
5ks
METRO Chef šampiňóny Portobello
50g
maslo 82%
3g
MTRO Chef tymián čerstvý
Zemiaková kaša:
400g
METRO Chef BIO zemiaky neskoré
10g
soľ
50g
maslo 82%
100ml
METRO Chef smotana 30%
5g
METRO Chef sezam

Postup prípravy

1. Bôčik osušíme a nakrájame na rovnaké kúsky. Kúsky ponapichujeme na drevené ihlice.

2. Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie dokopy a dochutíme podľa potreby soľou, korením a citrónom.

3. Porcie mäsa na drevených ihliciach grilujeme na rozpálenom grile zo všetkých strán do chrumkava, za občasného potierania omáčkou. Hotové ich vložíme do pripravenej horúcej sladko-kyslej omáčky.

4. Príprava zemiakovej kaše: ak sú zemiaky väčšie, tak ich pozdĺžne nakrojíme do 1/3, menšie ponecháme v celku. Položíme ich na gril a v uzavretom grile pečieme do mäkka. Potom zemiaky vydlabeme lyžicou (šupky odložíme) a dobre vymiešame s teplým maslom a smotanou. Podľa potreby osolíme.

5. Pečené šupky môžeme ešte dopiecť na grile do chrumkava a ihneď ich najemno nasekáme a vmiešame do pripravenej kaše z pečených zemiakov.

6. Portobello: hlavičky šampiňónov očistíme štetcom od nečistôt, potom umyjeme studenou vodou a necháme odtiecť a osušíme. Následne vložíme na gril najskôr vypuklou stranou hore. Po otočení ich naplníme maslom, osolíme, okoreníme a pridáme zopár lístkov tymianu a dogrilujeme.

7. Hotové huby naplníme kašou z pečených zemiakov.

8. Mäso pred servisom posypeme sezamom.
TIP:
Ak chceme použiť čerstvý (surový) bôčik, tak si najskôr pripravíme marinádu – pivo, voda, koreniny ako bobkový list, nové a celé korenie či kardamóm - všetky ingrediencie vložíme do hrnca, následne prevaríme a odstavíme. Do takto pripravenej marinády vložíme bôčik a necháme 24 hodín v marináde. Následne bôčik vyberieme a vložíme do vákuovacích vreciek a vložíme ich do konvektomatu (alebo do sous vide ) na 80 °C para na 8 hodín a 45 minút. Po procese bôčik zaťažíme a necháme vychladnúť cez noc zaťažený.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich