Bravčová panenka so sezónnym šalátom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
200g
hnedých šampiňónov2
šalotky1
lyžica horčičných semienok75ml
vínneho octa75ml
vriacej vody1/2
lyžice dijónskej horčicenasekané čerstvé bylinky (tymian, rozmarín, petržlen
1
lyžica olivového olejačierne korenie
soľ
1
maslová tekvica2
lyžice olivoho oleja1/2
lyžice trstinového cukrusoľ150g
hlivy ustricovejrastlinný olej
soľ
1
bravčová panenka1
lyžica olivovového oleja1
lyžica masla2
vetvičky tymianusuché ihličie
Postup prípravy
Krok 1
ŠAMPIŇÓNY nakrájam na plátky a šalotku najemno nasekám.
Krok 2
Dám všetko do misy spoločne s horčičnými semienkami a zalejem octom a vriacou vodou. Nechám marinovať 2 hodiny.
Krok 3
Potom odlejem väčšinu šťavy a pridám k šampiňónom horčicu, nasekané bylinky, olivový olej a ochutím soľou a čiernym korením.
Krok 4
TEKVICU si očistím a nakrájam na kocočky.
Krok 5
Tie opekám na rozpálenej panvici na oleji cca 5 minút. Potom pridám cukor, nechám skaramelizovať a potom dochutím soľou.
Krok 6
HLIVY nakrájam, alebo natrhám na tenké plátky.
Krok 7
V hrnci si rozpálim olej a vyprážam dozlata. Vytiahnem pomocou dierovanej naberačky na kuchynskú utierku. Poriadne osolím.
Krok 8
Rozohrejem si rúru na 120 °C.
Krok 9
BRAVČOVÚ PANENKU obalím v olivovom oleji, osolím a okorením zo všetkých strán. Na rozpálenej panvici opekám panenku spolu s vetvičkami tymianu 2 minúty z každej strany, nakoniec pridám maslo a lyžicou prelievam cez mäso.
Krok 10
Preložím do rúry a pečiem 10 minút.
Krok 11
Po upečení nechám mäso chvíľu odpočinúť a potom nakrájam na jednotlivé porcie.
Tip:
Kto chce, môže STEAKY EŠTE JEMNE ZAÚDIŤ. Do veľkého hrnca dám pár vetvičiek suchého ihličia a pomocou pištole zapálim. Potom sfúknem, až sa začne z ihličia len dymiť, na hrniec položím veľké sito a položím naň nakrájané steaky. Zakryjem alobalom a nechám údiť 1 – 2 minúty. Potom servírujem spoločne so šampiňónmi, tekvicou a chrumkavou hlivou.