Bravčová kotleta s maslovým kelom

Bravčová kotleta s maslovým kelom
Čas prípravy45 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
700g
ružičkového kelu
2
veľké bravčové kotlety s kosťou
1
hrsť čerstvého tymianu
4
strúčiky cesnaku
4
lyžice masla
2
lyžice oleja
čierne korenie
soľ
tymian
jmen mletá morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Kel očistite, zbavte zvädnutých lístkov a  nastrúhajte na  strúhadle. Do kastróla dajte dve lyžice masla, kel a výdatne osoľte. Podlejte trochou vody a poduste asi 8 minút do zmäknutia.
Krok 2
Kotlety osušte, výdatne osoľte a okoreňte z oboch strán. Vo veľkej liatinovej panvici rozohrejte olej. Pridajte kotlety a  z jednej strany opečte do zlatohneda.
Krok 3
Kotlety potom otočte. Pridajte dve lyžice masla, strúčiky cesnaku a tymian. Speneným maslom polievajte mäso zo všetkých strán a opečte aj z druhej strany dozlata. Panvicu potom preneste do rúry rozohriatej na 140 °C a nechajte pomaly dopiecť.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich