Bravčová kotleta s maslovým kelom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
700g
ružičkového kelu2
veľké bravčové kotlety s kosťou1
hrsť čerstvého tymianu4
strúčiky cesnaku4
lyžice masla2
lyžice olejačierne korenie
soľ
tymian
jmen mletá morská soľ
Postup prípravy
Krok 1
Kel očistite, zbavte zvädnutých lístkov a nastrúhajte na strúhadle. Do kastróla dajte dve lyžice masla, kel a výdatne osoľte. Podlejte trochou vody a poduste asi 8 minút do zmäknutia.
Krok 2
Kotlety osušte, výdatne osoľte a okoreňte z oboch strán. Vo veľkej liatinovej panvici rozohrejte olej. Pridajte kotlety a z jednej strany opečte do zlatohneda.
Krok 3
Kotlety potom otočte. Pridajte dve lyžice masla, strúčiky cesnaku a tymian. Speneným maslom polievajte mäso zo všetkých strán a opečte aj z druhej strany dozlata. Panvicu potom preneste do rúry rozohriatej na 140 °C a nechajte pomaly dopiecť.