Ázijské bravčové rebrá

Ázijské bravčové rebrá
Čas prípravy55 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1,5kg
krátke bravčové rebrá z boku
50ml
rastlinného oleja
80g
hnedého cukru
50ml
sójovej omáčky
50ml
hustej teryaki omáčky
30ml
bieleho vinného alebo ryžového octu
70ml
čínskeho vína Shaoxing
1dl
vody
20g
čerstvého zázvoru (3 plátky)
2
jarnej cibule
2
strúčiky cesnaku
2
badiánu
sezam biely

Postup prípravy

Krok 1
Rebrá nakrájame medzi kosťou na malé kúsky (krátke rebrá). 
Krok 2
Vložíme do hrnca so studenou vodou a dáme variť. Počas varenia odoberáme z povrchu vzniknutú penu. Povaríme asi 5 minút. 
Krok 3
Pomocou podberáka rebrá vyberieme, prepláchneme dobre studenou vodou a scedíme.
Krok 4
Vo woku zohrejeme rastlinný olej  na strednú teplotu, pridáme hnedý cukor a necháme karamelizovať  (pozor aby sa nespálil). 
Krok 5
Pridáme osušené rebrá a za stáleho miešania ich restujeme  cca 3 minúty alebo dovtedy, pokiaľ nám cukor a teplo nezačnú zafarbovať rebrá a pokiaľ nebude vzniknutá tekutina na dne panvice hustá. 
Krok 6
Teraz pridáme  sójovú omáčku, ocot, víno Shaoxing, vodu, nakrájaný zázvor,  jarnú cibuľku (bielu časť), badián a cesnak. Premiešame aby sa chute spojili.
Krok 7
Zakryjeme, teplotu znížime a dusíme domäkka asi 25 minút za občasného premiešania.
Krok 8
Odokryjeme a zvýšime teplotu. Varíme a miešame rebrá vo vzniknutej tekutine 10 – 15 minút alebo dovtedy, pokiaľ omáčka nezhustne a na dne panvice sa začne oddeľovať olej. 
Krok 9
Pomocou klieští prenesieme rebrá na tanier.
Krok 10
Posypeme sezamovými semiačkami a nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame teplé.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich