Zeleninový quiche
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
300g
pšeničnej múky125ml
mlieka125ml
smotany4
vajcia50g
strúhaného parmezánu50g
masla1
červená paprika3-4
jarné cibuľky2
paradajky3
šampiňónybiele mleté korenie
morská soľ
Postup prípravy
1. Múku dáme do misy, pridáme k nej maslo a ochutíme štipkou soli. Potom všetko zmiešame drevenou vareškou.
2. Pridáme trochu vody a pokračujeme v miešaní. Nakoniec do zmesi vmiešame jedno vajíčko.
3. Presunieme si hmotu na pracovnú dosku a hnetieme ju tak dlho, kým nezískame hladké cesto. Potom z cesta vytvoríme štvorec.
4. Aby si cesto mohlo odpočinúť, zabalíme ho do potravinárskej fólie. Vďaka tomu ho potom jednoducho vybalíme bez toho, aby sa potrhalo. Medzitým nakrájame papriku na kocôčky, jarnú cibuľku na malé kolieska, paradajky na plátky a šampiňóny taktiež na kocôčky.
5. Teraz dáme do misy tri vajcia a ušľaháme ich so soľou a čiernym mletým korením. Počas šľahania pridáme najskôr mlieko a potom smotanu. Nakoniec do zmesi pridáme strúhaný parmezán a opäť všetko dôkladne premiešame.
6. Teraz sa môžeme vrátiť k cestu. Poprášime pracovnú plochu trochou múky, položíme na ňu cesto a poprášime ho taktiež múkou. Múkou vysypeme aj formu na quiche. Potom valčekom cesto vaľkáme, kým nebude o trochu väčšie než forma.
7. Aby sme mohli cesto zdvihnúť, navinieme ho na valček a znovu ho odvinieme priamo nad formou. Prejdeme valčekom po okrajoch formy, aby sa cesto čisto odrezalo.
8. Podklad z cesta prerežeme do kríža a poukladáme naň zmes mlieka, smotany a syra – pokým nebude dno celé zakryté.
9. Teraz na zmes rozložíme zeleninu – okrem paradajok. Potom pridáme trochu tekutej zmesi, potom na povrch poukladáme paradajky a nakoniec cez ne nalejeme zvyšok hmoty.
10. Nakoniec dáme quiche do predhriatej rúry.
2. Pridáme trochu vody a pokračujeme v miešaní. Nakoniec do zmesi vmiešame jedno vajíčko.
3. Presunieme si hmotu na pracovnú dosku a hnetieme ju tak dlho, kým nezískame hladké cesto. Potom z cesta vytvoríme štvorec.
4. Aby si cesto mohlo odpočinúť, zabalíme ho do potravinárskej fólie. Vďaka tomu ho potom jednoducho vybalíme bez toho, aby sa potrhalo. Medzitým nakrájame papriku na kocôčky, jarnú cibuľku na malé kolieska, paradajky na plátky a šampiňóny taktiež na kocôčky.
5. Teraz dáme do misy tri vajcia a ušľaháme ich so soľou a čiernym mletým korením. Počas šľahania pridáme najskôr mlieko a potom smotanu. Nakoniec do zmesi pridáme strúhaný parmezán a opäť všetko dôkladne premiešame.
6. Teraz sa môžeme vrátiť k cestu. Poprášime pracovnú plochu trochou múky, položíme na ňu cesto a poprášime ho taktiež múkou. Múkou vysypeme aj formu na quiche. Potom valčekom cesto vaľkáme, kým nebude o trochu väčšie než forma.
7. Aby sme mohli cesto zdvihnúť, navinieme ho na valček a znovu ho odvinieme priamo nad formou. Prejdeme valčekom po okrajoch formy, aby sa cesto čisto odrezalo.
8. Podklad z cesta prerežeme do kríža a poukladáme naň zmes mlieka, smotany a syra – pokým nebude dno celé zakryté.
9. Teraz na zmes rozložíme zeleninu – okrem paradajok. Potom pridáme trochu tekutej zmesi, potom na povrch poukladáme paradajky a nakoniec cez ne nalejeme zvyšok hmoty.
10. Nakoniec dáme quiche do predhriatej rúry.