Vegetariánsky burger
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
30g
Rama 100% rastlinná alternatíva masla1PL
mletých ľanových semienok zmiešaných s 3 PL vody300g
portobello šampiňónov100g
najemno nakrájanej čerstvej brokolice200g
uvarenej čiernej fazule1
najemno nakrájaná červená cibuľa120g
strúhanky1PL
vegánskej Worcester omáčky2
najemno nasekané strúčiky cesnaku100g
strúhaného vegánskeho syra Violifesoľ
korenie
Postup prípravy
Krok 1
Nasekajte a poduste huby s 30 g Ramy a zlejte šťavu, ktorú pustili.
Krok 2
Jemne roztlačte uvarenú fazuľu.
Krok 3
Všetky suroviny dajte spolu do misky a dobre zmiešajte. Mleté ľanové semienka s vodou fungujú rovnako ako vajce - spájajú jednotlivé zložky dokopy.
Krok 4
Vyformujte do tvaru placky a opečte dozlata na zvyšnej Rame asi 3-5 minút z každej strany.
Krok 5
Servírujte na opečenej vegánskej žemli s trochou Ramy, kolieskami červenej cibule, šalátom, pikantnou paradajkovou omáčkou a plátkami čerstvej paradajky.