Tvarohové knedličky s jahodami

Čas prípravy35 min
Náročnosťľahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
450g
čerstvé jahody
75g
cukor (príp. podľa sladkosti jahôd)
1ks
vanilkový struk
1000g
múka polohrubá
500g
tvaroh mäkký, tučný
120 - 150g
toastový chlieb
100g
hrubá múka (alebo podľa potreby)
1g
vajce
2g
žĺtky
štipka soli
cukor podľa chuti
Doplnky na obaľovanie
nastrúhaná čokoláda
škoricový cukor
nastrúhaný hrudkovitý tvaroh
maslo
práškový cukor

Postup prípravy

Krok 1
Najskôr okrájame opečené okraje toastového chleba a v mixéry rozmrvíme. 
Krok 2
Do väčšej misy alebo kotlíka dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky, rozmrvený toastový chlieb, ochutíme soľou a vymiešame dohladka.
Krok 3
Z pripraveného cesta vytvarujeme pravidelné guličky, knedličky (cca 40 g). 
Krok 4
Knedličky varíme vo vriacej osolenej vode domäkka, asi 7 minút. Vyberieme a dôkladne ich omastíme rozpusteným maslom.
Krok 5
Čerstvé jahody osprchujeme a osušíme. Malým nožom odrežeme zelené časti jahôd. 
Krok 6
V mixéri rozmixujeme jahody a potom ich prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich odstránili semienka.
Krok 7
Jahodové pyré ochutíme cukrom a zrnkami čerstvej vanilky.
Krok 8
Do coulis vložíme knedličku, ktorú obalíme v masle a škoricovom cukre, druhú v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v čokoládových hoblinách. Nakoniec do omáčky vložíme aj nakrájané čerstvé jahody.

Tip šéfkuchára:
Doplniť môžeme aj o smotanu na šľahanie, vychladenú na teplotu 6 °C ju vyšľaháme do pevnej konzistencie s vanilkovými semienkami a prípadne dosladíme cukrom alebo vanilkovým cukrom.  
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich