Tvarohové knedličky s jahodami

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
450g
čerstvé jahody75g
cukor (príp. podľa sladkosti jahôd)1ks
vanilkový struk1000g
múka polohrubá500g
tvaroh mäkký, tučný120 - 150g
toastový chlieb100g
hrubá múka (alebo podľa potreby)1g
vajce2g
žĺtkyštipka soli
cukor podľa chuti
Doplnky na obaľovanie
nastrúhaná čokoláda
škoricový cukor
nastrúhaný hrudkovitý tvaroh
maslo
práškový cukor
Postup prípravy
Krok 1
Najskôr okrájame opečené okraje toastového chleba a v mixéry rozmrvíme.
Krok 2
Do väčšej misy alebo kotlíka dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky, rozmrvený toastový chlieb, ochutíme soľou a vymiešame dohladka.
Krok 3
Z pripraveného cesta vytvarujeme pravidelné guličky, knedličky (cca 40 g).
Krok 4
Knedličky varíme vo vriacej osolenej vode domäkka, asi 7 minút. Vyberieme a dôkladne ich omastíme rozpusteným maslom.
Krok 5
Čerstvé jahody osprchujeme a osušíme. Malým nožom odrežeme zelené časti jahôd.
Krok 6
V mixéri rozmixujeme jahody a potom ich prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich odstránili semienka.
Krok 7
Jahodové pyré ochutíme cukrom a zrnkami čerstvej vanilky.
Krok 8
Do coulis vložíme knedličku, ktorú obalíme v masle a škoricovom cukre, druhú v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v čokoládových hoblinách. Nakoniec do omáčky vložíme aj nakrájané čerstvé jahody.
Tip šéfkuchára:
Doplniť môžeme aj o smotanu na šľahanie, vychladenú na teplotu 6 °C ju vyšľaháme do pevnej konzistencie s vanilkovými semienkami a prípadne dosladíme cukrom alebo vanilkovým cukrom.