Thajský šalát so zelenou papájou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2000[Nog text in field]
zelená papája4
chilli papričky 6
strúčikov cesnaku200g
cherry paradajky100g
arašídy nesolené20g
limetka (šťava)30g
rybia omáčka5
lyžíc hnedého cukru 50g
čerstvý koriander200g
mrkva karotka pranáPostup prípravy
Príprava šalátu:
1. Papáju a mrkvu olúpeme, umyjeme a nastrúhame na tenké rezance (Jullien). Chilli papričky očistíme, zbavíme semienok a nakrájame na jemno.
2. Do mažiara vložíme olúpaný cesnak a nakrájané chilli a všetko rozdrvíme na pastu. Potom pridáme rybaciu omáčku, cukor a limetovú šťavu. Potom všetko v mažiari riadne premiešame.
3. Do misy dáme nastrúhanú papáju, mrkvu, nakrájané cherry paradajky a pridáme pripravenú pastu. Všetko dôkladne premiešame.
2. Do mažiara vložíme olúpaný cesnak a nakrájané chilli a všetko rozdrvíme na pastu. Potom pridáme rybaciu omáčku, cukor a limetovú šťavu. Potom všetko v mažiari riadne premiešame.
3. Do misy dáme nastrúhanú papáju, mrkvu, nakrájané cherry paradajky a pridáme pripravenú pastu. Všetko dôkladne premiešame.
Servírovánie:
Zamiešaný šalát servírujeme na tanier a nakoniec ozdobíme hrubo nasekaným koriandrom a drvenými arašidmi.