Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
900g
pečenej tekvice450g
ricotty300g
hladké múky220g
nastrúhaného parmezánu110g
masla25g
čerstvej šalvie20g
soľmletý muškátový oriešok
Postup prípravy
Krok 1
Pečenú tekvicu (ktorú treba piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.
Krok 2
Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov s priemerom asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely s veľkosťou cca 2 cm.
Kork 3
Nakrájané gnocchi varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú, a potom ich vyberieme.
Krok 4
Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme gnocchi a krátko opečieme.
Krok 5
Hotové gnocchi na tanieri posypeme parmezánom a podávame.