Stir fry tofu s karfiolom a hubami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
prírodného tofu15g
zemiakového škrobu250g
slnečnicového oleja10g
čerstvého chilli60g
čerstvého cesnaku60g
čerstvého zázvoru120g
húb shitake alebo hlivy ustricovej150g
červenej cibule120g
lahôdkovej cibuľky200g
čerstvého karfiolu200g
arašidového oleja20g
čerstvého koriandra60g
čerstvých sójových výhonkov15g
soli80g
sójovej omáčky Kikkoman80g
sweet chilli omáčky120g
ryžového vína Mirin90g
rybej omáčky10g
citróna (šťava)700g
jazmínovej ryže875g
vodyPostup prípravy
1. Tofu najprv nakrájame na kocky a tie prehodíme so škrobom.
2. Vo woku rozpálime olej a na ňom orestujeme nasekaný zázvor, cesnak a čili, potom postupne restujeme nahrubo krájané zeleniny od najtvrdšej po tú najmäkšiu.
3. Hneď ako je všetka zelenina orestovaná na zhryz, tak ju zastrekneme všetkými tekutinami podľa receptu, rýchlo prehodíme, prípadne dochutíme soľou.
4. Huby osmažíme v panvici wok na troche arašidového oleja, pridáme cibuľu, cesnak a čili a premiešame.
5. Nakoniec prihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s varenou jazmínovou ryžou.
2. Vo woku rozpálime olej a na ňom orestujeme nasekaný zázvor, cesnak a čili, potom postupne restujeme nahrubo krájané zeleniny od najtvrdšej po tú najmäkšiu.
3. Hneď ako je všetka zelenina orestovaná na zhryz, tak ju zastrekneme všetkými tekutinami podľa receptu, rýchlo prehodíme, prípadne dochutíme soľou.
4. Huby osmažíme v panvici wok na troche arašidového oleja, pridáme cibuľu, cesnak a čili a premiešame.
5. Nakoniec prihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s varenou jazmínovou ryžou.
Príprava ryža:
1. Jazmínovú ryžu vložíme do špeciálneho hrnca na varenie ryže, pridáme vodu, hrniec uzavrieme a zapneme.
2. Hneď ako je ryža hotová, hrniec sa sám vypne.
3. Otvoríme ho, ryžu zľahka odo dna premiešame, a ešte na 8 minút opäť uzavrieme.
4. Následne servírujeme.
2. Hneď ako je ryža hotová, hrniec sa sám vypne.
3. Otvoríme ho, ryžu zľahka odo dna premiešame, a ešte na 8 minút opäť uzavrieme.
4. Následne servírujeme.