Stir fry tofu s karfiolom a hubami

Stir fry tofu s karfiolom a hubami
Čas prípravy35 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
prírodného tofu
15g
zemiakového škrobu
250g
slnečnicového oleja
10g
čerstvého chilli
60g
čerstvého cesnaku
60g
čerstvého zázvoru
120g
húb shitake alebo hlivy ustricovej
150g
červenej cibule
120g
lahôdkovej cibuľky
200g
čerstvého karfiolu
200g
arašidového oleja
20g
čerstvého koriandra
60g
čerstvých sójových výhonkov
15g
soli
80g
sójovej omáčky Kikkoman
80g
sweet chilli omáčky
120g
ryžového vína Mirin
90g
rybej omáčky
10g
citróna (šťava)
700g
jazmínovej ryže
875g
vody

Postup prípravy

1. Tofu najprv nakrájame na kocky a tie prehodíme so škrobom.
2. Vo woku rozpálime olej a na ňom orestujeme nasekaný zázvor, cesnak a čili, potom postupne restujeme nahrubo krájané zeleniny od najtvrdšej po tú najmäkšiu.
3. Hneď ako je všetka zelenina orestovaná na zhryz, tak ju zastrekneme všetkými tekutinami podľa receptu, rýchlo prehodíme, prípadne dochutíme soľou.
4. Huby osmažíme v panvici wok na troche arašidového oleja, pridáme cibuľu, cesnak a čili a premiešame.
5. Nakoniec prihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s varenou jazmínovou ryžou.
Príprava ryža:
1. Jazmínovú ryžu vložíme do špeciálneho hrnca na varenie ryže, pridáme vodu, hrniec uzavrieme a zapneme.
2. Hneď ako je ryža hotová, hrniec sa sám vypne.
3. Otvoríme ho, ryžu zľahka odo dna premiešame, a ešte na 8 minút opäť uzavrieme.
4. Následne servírujeme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich