Rolky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou a cuketou so slaninovými škvarkami

Rolky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou a cuketou so slaninovými škvarkami
Čas prípravy40 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2
baklažánu
400g
bryndza čerstvá - májová
2
vetvičky mäty
1
citrón na šťavu
2
cukiny
120g
prerastenej údenej slaninky
1
červená cibuľa
4
lyžice olivového oleja
1
lyžica bieleho vinného octu alebo bieleho balsamica
1-2
strúčiky cesnaku
40g
píniových orieškov
1
vetvička petržlenovej vňate
Soľ 

Postup prípravy

1. Baklažán nakrájame na plátky 3 – 4 mm široké, posolíme a necháme tzv. „vypotiť“. Osušíme a na sucho ugrilujeme na farbu.
2. Následne pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom, zľahka prehodíme a necháme schladnúť.
3. Píniové oriešky nasucho orestujeme.
4. Bryndzu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme.
5. Zmes nanesieme na plátky baklažánu pomocou cukrárskeho vrecka a zvinieme.
6. Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky.
7. Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou. 
8. Cuketu potom veľmi rýchlo restujeme na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile.
9. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, slaninkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou.
10. Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich