Rolky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou a cuketou so slaninovými škvarkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2
baklažánu400g
bryndza čerstvá - májová2
vetvičky mäty1
citrón na šťavu2
cukiny120g
prerastenej údenej slaninky1
červená cibuľa4
lyžice olivového oleja1
lyžica bieleho vinného octu alebo bieleho balsamica1-2
strúčiky cesnaku40g
píniových orieškov1
vetvička petržlenovej vňateSoľ
Postup prípravy
1. Baklažán nakrájame na plátky 3 – 4 mm široké, posolíme a necháme tzv. „vypotiť“. Osušíme a na sucho ugrilujeme na farbu.
2. Následne pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom, zľahka prehodíme a necháme schladnúť.
3. Píniové oriešky nasucho orestujeme.
4. Bryndzu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme.
5. Zmes nanesieme na plátky baklažánu pomocou cukrárskeho vrecka a zvinieme.
6. Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky.
7. Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou.
8. Cuketu potom veľmi rýchlo restujeme na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile.
9. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, slaninkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou.
10. Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.
2. Následne pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom, zľahka prehodíme a necháme schladnúť.
3. Píniové oriešky nasucho orestujeme.
4. Bryndzu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme.
5. Zmes nanesieme na plátky baklažánu pomocou cukrárskeho vrecka a zvinieme.
6. Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky.
7. Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou.
8. Cuketu potom veľmi rýchlo restujeme na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile.
9. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, slaninkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou.
10. Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.