Rizoto s baby mangoldom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
guľatozrnnej ryže2
šalotky200ml
bieleho vína1000ml
vývaru1
bobkový list1
klinček30g
strúhaného parmezánu70g
maslačierne korenie
soľ
1
šalotka1
strúčik cesnaku1
polievková lyžica masla250g
baby mangoldu50ml
bieleho vína150ml
zeleninového vývarumuškátový oriešok
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
1. Šalotku nasekáme nadrobno a spolu s ryžou ju orestujeme na olivovom oleji do sklovita.
2. Potom ryžu podlejeme vínom a pridáme korenie.
3. Po troškách pridávame vývar, vždy tak, aby sa tekutina do ryže pred daľšou dávkou vsiakla.
4. Pokračujeme, až kým nie je ryža na zhryz (cca 12 minút).
5. Potom vmiešame maslo, parmezán a podľa chuti soľ a čierne korenie.
6. Nasekanú šalotku a cesnak necháme na masle zosklovatieť.
7. Pridáme umyté lístky mangoldu (niekoľko ich necháme na ozdobu) a podlejeme vínom a vývarom.
8. Varíme, kým mangold nezvädne, potom všetko ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom a vmiešame do pripraveného rizota.
2. Potom ryžu podlejeme vínom a pridáme korenie.
3. Po troškách pridávame vývar, vždy tak, aby sa tekutina do ryže pred daľšou dávkou vsiakla.
4. Pokračujeme, až kým nie je ryža na zhryz (cca 12 minút).
5. Potom vmiešame maslo, parmezán a podľa chuti soľ a čierne korenie.
6. Nasekanú šalotku a cesnak necháme na masle zosklovatieť.
7. Pridáme umyté lístky mangoldu (niekoľko ich necháme na ozdobu) a podlejeme vínom a vývarom.
8. Varíme, kým mangold nezvädne, potom všetko ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom a vmiešame do pripraveného rizota.
Tip:
Takto pripravené rizoto možno ihned podávať aj bez ďalších doplnkov.