Rizoto s baby mangoldom

Rizoto s baby mangoldom
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250g
guľatozrnnej ryže
2
šalotky
200ml
bieleho vína
1000ml
vývaru
1
bobkový list
1
klinček
30g
strúhaného parmezánu
70g
masla
čierne korenie
soľ
1
šalotka
1
strúčik cesnaku
1
polievková lyžica masla
250g
baby mangoldu
50ml
bieleho vína
150ml
zeleninového vývaru
muškátový oriešok
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

1. Šalotku nasekáme nadrobno a spolu s ryžou ju orestujeme na olivovom oleji do sklovita.
2. Potom ryžu podlejeme vínom a pridáme korenie.
3. Po troškách pridávame vývar, vždy tak, aby sa tekutina do ryže pred daľšou dávkou vsiakla.
4. Pokračujeme, až kým nie je ryža na zhryz (cca 12 minút).
5. Potom vmiešame maslo, parmezán a podľa chuti soľ a čierne korenie.
6. Nasekanú šalotku a cesnak necháme na masle zosklovatieť.
7. Pridáme umyté lístky mangoldu (niekoľko ich necháme na ozdobu) a podlejeme vínom a vývarom.
8. Varíme, kým mangold nezvädne, potom všetko ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom a vmiešame do pripraveného rizota.
Tip:
Takto pripravené rizoto možno ihned podávať aj bez ďalších doplnkov.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich