Risotto Parmigiano

Risotto Parmigiano
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1l
hovädzieho alebo zeleninového vývaru
400g
krátkozrnnej ryže
150ml
bieleho vina
maslo
cesnak
cibuľa
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a zľahka na ňom cibuľu a cesnak podusíme.
Krok 2
K podusenému cesnaku s cibuľou pridáme ryžu. Ryžu stále miešajte, aby sa zrniečka neprichytávali ku dnu panvice, rizoto potom zhorkne.
Krok 3
Len čo začnú byť zrniečka ryže priesvitné, začneme pomaly prilievať vývar a biele víno. Pozor: Vývar, ktorý prilievame, musí byť teplý, aby sa ryža neprestala variť.
Kork 4
Ryžu dochutíme troškou soli a za stáleho miešania ju zvoľna varíme, pokým sa z panvice nevyparí všetka tekutina. Potom do rizota pridáme lyžicu masla.
Krok 5
Do základu rizota prilejeme šľahačku, pridáme parmezán a všetko zamiešame. Nakoniec môžeme dochutiť čerstvými bylinkami.
Poznámka:
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich