Risotto Parmigiano
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1l
hovädzieho alebo zeleninového vývaru400g
krátkozrnnej ryže150ml
bieleho vinamaslo
cesnak
cibuľa
morská soľ
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a zľahka na ňom cibuľu a cesnak podusíme.
Krok 2
K podusenému cesnaku s cibuľou pridáme ryžu. Ryžu stále miešajte, aby sa zrniečka neprichytávali ku dnu panvice, rizoto potom zhorkne.
Krok 3
Len čo začnú byť zrniečka ryže priesvitné, začneme pomaly prilievať vývar a biele víno. Pozor: Vývar, ktorý prilievame, musí byť teplý, aby sa ryža neprestala variť.
Kork 4
Ryžu dochutíme troškou soli a za stáleho miešania ju zvoľna varíme, pokým sa z panvice nevyparí všetka tekutina. Potom do rizota pridáme lyžicu masla.
Krok 5
Do základu rizota prilejeme šľahačku, pridáme parmezán a všetko zamiešame. Nakoniec môžeme dochutiť čerstvými bylinkami.
Poznámka:
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.