Quinoa s restovanými mandľami, tempehom a brokolicou

Quinoa s restovanými mandľami, tempehom a brokolicou
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250g
quinoy
600g
zeleniny podla chuti
200g
údeného alebo natural tempehu
120g
mandlí natural
extra panenský kokosový tuk
kurkuma
medvedí cesnak
himalájska sol

Postup prípravy

1. Pre väcšiu pestrost odporúcame namiešat cierny, biely i cervený variant quinoy.
2. Quinou dôkladne prepláchneme vodou a varíme 15 – 20 minút v dvojnásobnom množstve cerstvej vody.
3. Zároven uvaríme vo vode ci v pare zeleninu podla vlastnej chuti (mrkva, karfi ol, brokolica...).
4. Rozpálime panvicu a na lyžicke extra panenského kokosového tuku asi 2 minúty restujeme mandle nakrájané na plátky a kocky tempehu (tradicný výrobok z fermentovanej sóje, používa sa ako náhrada mäsa vo vegetariánskych receptoch).
5. Pridáme zeleninu, premiešame a dochutíme štipkou kurkumy, medvedieho cesnaku a himalájskej soli.
6. Všetko dôkladne na panvici premiešame a servírujeme s uvarenou quinoou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich