Quinoa s restovanými mandľami, tempehom a brokolicou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
quinoy600g
zeleniny podla chuti200g
údeného alebo natural tempehu120g
mandlí naturalextra panenský kokosový tuk
kurkuma
medvedí cesnak
himalájska sol
Postup prípravy
1. Pre väcšiu pestrost odporúcame namiešat cierny, biely i cervený variant quinoy.
2. Quinou dôkladne prepláchneme vodou a varíme 15 – 20 minút v dvojnásobnom množstve cerstvej vody.
3. Zároven uvaríme vo vode ci v pare zeleninu podla vlastnej chuti (mrkva, karfi ol, brokolica...).
4. Rozpálime panvicu a na lyžicke extra panenského kokosového tuku asi 2 minúty restujeme mandle nakrájané na plátky a kocky tempehu (tradicný výrobok z fermentovanej sóje, používa sa ako náhrada mäsa vo vegetariánskych receptoch).
5. Pridáme zeleninu, premiešame a dochutíme štipkou kurkumy, medvedieho cesnaku a himalájskej soli.
6. Všetko dôkladne na panvici premiešame a servírujeme s uvarenou quinoou.
2. Quinou dôkladne prepláchneme vodou a varíme 15 – 20 minút v dvojnásobnom množstve cerstvej vody.
3. Zároven uvaríme vo vode ci v pare zeleninu podla vlastnej chuti (mrkva, karfi ol, brokolica...).
4. Rozpálime panvicu a na lyžicke extra panenského kokosového tuku asi 2 minúty restujeme mandle nakrájané na plátky a kocky tempehu (tradicný výrobok z fermentovanej sóje, používa sa ako náhrada mäsa vo vegetariánskych receptoch).
5. Pridáme zeleninu, premiešame a dochutíme štipkou kurkumy, medvedieho cesnaku a himalájskej soli.
6. Všetko dôkladne na panvici premiešame a servírujeme s uvarenou quinoou.