Pohánkové rizoto s hubami a so špenátom

Pohánkové rizoto s hubami a so špenátom
Čas prípravy35 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
300g
pohánky
250g
čerstvých húb (napr. šampinónov)
150g
čerstvého listového špenátu
1
liter zeleninového vývaru
1
cibuľa
3
strúčiky cesnaku
3
polievkové lyžice olivového oleja
1
polievková lyžica masla
parmezán
čerstvý tymian
soľ
čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1
V hlbokej panvici orestujeme na olivovom oleji najemno pokrájanú cibuľu.
Krok 2
Pridáme nakrájané huby a po chvíli vsypeme pohánku.
Krok 3
Všetko krátko osmažíme a postupne po naberačkách prilievame vývar – tak, aby sa tekutina najskôr vstrebala.
Kork 4
Keď je pohánka mäkká (cca po 20 minútach), stiahneme ju z ohňa a primiešame lyžicu masla spolu s jemne posekaným špenátom. Všetko osolíme a okoreníme.
Krok 5
Pred podávaním rizoto posypeme strúhaným parmezánom a čerstvým tymianom.
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich