Ovocné knedle z tvarohového cesta s jahodami a strúhaným tvarohom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
Tvaroh mäkký, tučný200g
Aro chlieb toastový150g
Múka hrubá50g
Vajcia100g
Žĺtky pasterizované5g
Soľ kamenná50g
Tvaroh na strúhanie50g
Maslo 82 %10g
Aro cukor práškový750g
Jahody čerstvéPostup prípravy
Príprava cesta:
1. Najskôr si okrájame opečené okraje toastového chleba a následne ich rozdrvíme.
2. Do kotlíka navážime tvaroh, múku, pridáme vajce, žĺtky, roztlačenú žemľu, ochutíme soľou a v univerzálnom stroji s nadstavcom „štít“, rýchlosť č. 1, rozmiešame na hladké cesto.
3. Cesto necháme v chladničke odležať cca 30 minút, aby sa nám lepšie tvarovalo.
2. Do kotlíka navážime tvaroh, múku, pridáme vajce, žĺtky, roztlačenú žemľu, ochutíme soľou a v univerzálnom stroji s nadstavcom „štít“, rýchlosť č. 1, rozmiešame na hladké cesto.
3. Cesto necháme v chladničke odležať cca 30 minút, aby sa nám lepšie tvarovalo.
Príprava cesta:
1. Z pripraveného cesta si odvážime dieliky s hmotnosťou 60 g, z ktorých vytvarujeme placky, v strede silnejšie.
2. Na stred vložíme očistenú jahodu a prstami starostlivo zabalíme tak, aby sme vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút.
3. Potom ich drôteným podberákom vyberieme do gastronádoby s rozpusteným maslom a dôkladne ich omastíme. Knedle ihneď servírujeme. Zvyšné knedle uchovávame v chladničke a odvaríme podľa potreby.
2. Na stred vložíme očistenú jahodu a prstami starostlivo zabalíme tak, aby sme vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút.
3. Potom ich drôteným podberákom vyberieme do gastronádoby s rozpusteným maslom a dôkladne ich omastíme. Knedle ihneď servírujeme. Zvyšné knedle uchovávame v chladničke a odvaríme podľa potreby.
Servírovanie:
Uvarené knedle preložíme na teplý tanier, posypeme strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a prelejeme maslom.
Tipy kuchára:
Knedle môžeme podávať s kyslou smotanou, škoricovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.