Ovocné knedle z tvarohového cesta s jahodami a strúhaným tvarohom

Ovocné knedle
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
Tvaroh mäkký, tučný
200g
Aro chlieb toastový
150g
Múka hrubá
50g
Vajcia
100g
Žĺtky pasterizované
5g
Soľ kamenná
50g
Tvaroh na strúhanie
50g
Maslo 82 %
10g
Aro cukor práškový
750g
Jahody čerstvé

Postup prípravy

Príprava cesta:
1. Najskôr si okrájame opečené okraje toastového chleba a následne ich rozdrvíme.
2. Do kotlíka navážime tvaroh, múku, pridáme vajce, žĺtky, roztlačenú žemľu, ochutíme soľou a v univerzálnom stroji s nadstavcom „štít“, rýchlosť č. 1, rozmiešame na hladké cesto.
3. Cesto necháme v chladničke odležať cca 30 minút, aby sa nám lepšie tvarovalo.
Príprava cesta:
1. Z pripraveného cesta si odvážime dieliky s hmotnosťou 60 g, z ktorých vytvarujeme placky, v strede silnejšie.
2. Na stred vložíme očistenú jahodu a prstami starostlivo zabalíme tak, aby sme vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút.
3. Potom ich drôteným podberákom vyberieme do gastronádoby s rozpusteným maslom a dôkladne ich omastíme. Knedle ihneď servírujeme. Zvyšné knedle uchovávame v chladničke a odvaríme podľa potreby.
Servírovanie:
Uvarené knedle preložíme na teplý tanier, posypeme strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a prelejeme maslom.
Tipy kuchára:
Knedle môžeme podávať s kyslou smotanou, škoricovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich