Ázijské smažené huby s pak-choi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
ázijských húb (napríklad shiitake, hliva ustricová alebo shimeji)500g
pak-choi1
červená paprika1
červená cibuľa2
mrkvy2
strúčky cesnaku1
chilli paprička1
malý kúsok zázvoru200ml
zeleninového vývaru100ml
ryžového vína60ml
sójovej omáčky2
polievkové lyžice medu2
polievkové lyžice sezamových semienokarašidový olej
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Huby očistíme a nakrájame.
Krok 2
Pak-choi podľa veľkosti buď rozpolíme, alebo rozštvrtíme.
Krok 3
Papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na jemné prúžky, cesnak, čili papričku a zázvor nasekáme.
Krok 4
Huby osmažíme v panvici wok na troche arašidového oleja, pridáme cibuľu, cesnak a čili a premiešame.
Krok 5
Vsypeme mrkvu a papriku a krátko osmažíme. Vmiešame pak-choi.
Krok 6
Prilejeme ryžové víno, vývar a sójovú omáčku.
Krok 7
Pridáme med a všetko pri vysokej teplote 3 minúty redukujeme.
Krok 8
Ochutíme soľou a čiernym mletým korením a ozdobíme sezamovými semienkami.