Hubové rizoto

Húbové rizoto
Čas prípravy45 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
6
polievkových lyžíc RAMA Classic
12
cherry paradajok
olivový olej
šťáva z 1 citrónu a trošku kôry
1
cibuľa
300g
ryže na rizoto
125ml
bieleho vína
1l
horúceho zeleninového vývaru
400g
čerstvých húb
1
vetvička rozmarínu
1
vetvička tymianu
1
strúčik cesnaku
50g
strúhaného vegánskeho syra
soľ a čierne korenie

Postup prípravy

1. Do nepriľnavého pekáča dajte cherry paradajky, pridajte olivový olej, šťavu a kôru z citróna a trošku soli a nechajte marinovať pár minút. Rúru si zatiaľ predohrajte na 140 °C.
2. Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte cca 10-15 min.
3. Cibuľu nakrájajte na jemno a v panvici na 2 polievkových lyžiciach RAMA Classic ju opečte.
4. Pridajte ryžu, jemne osoľte a za stáleho miešania varte, kým ryža nie je priehľadná.
5. Zalejte 125 ml bieleho vína a pokračujte v miešaní.
6. Postupne prilievajte 1 liter horúceho zeleninový vývaru. Po 15 minutách by mala byť ryža al dente. Rizoto odstavte.
7. V panvici rozpusťte 2 PL Rama classic a opečte čerstvé huby nakrájané na polovicu, pridajte rozamrín, tymian a cesnak. Po 3 minútach odstavte z ohňa.
8. Do väčšej nádoby alebo hrnca pridajte uvarenú ryžu a orestované hríbiky. Pridajte čerstvo nastrúhaný syr a podľa chuti osoľte a okoreňte a všetko dobre promiešajte.
9. Pred podávaním môžete ešte pridať 2 PL Ramy pro väčšiu krémovosť.
10. Podávajte ozdobené hubami a cherry paradajkami.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich