Hubové rizoto
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
polievkových lyžíc RAMA Classic12
cherry paradajokolivový olej
šťáva z 1 citrónu a trošku kôry
1
cibuľa300g
ryže na rizoto125ml
bieleho vína1l
horúceho zeleninového vývaru400g
čerstvých húb1
vetvička rozmarínu1
vetvička tymianu1
strúčik cesnaku50g
strúhaného vegánskeho syrasoľ a čierne korenie
Postup prípravy
1. Do nepriľnavého pekáča dajte cherry paradajky, pridajte olivový olej, šťavu a kôru z citróna a trošku soli a nechajte marinovať pár minút. Rúru si zatiaľ predohrajte na 140 °C.
2. Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte cca 10-15 min.
3. Cibuľu nakrájajte na jemno a v panvici na 2 polievkových lyžiciach RAMA Classic ju opečte.
4. Pridajte ryžu, jemne osoľte a za stáleho miešania varte, kým ryža nie je priehľadná.
5. Zalejte 125 ml bieleho vína a pokračujte v miešaní.
6. Postupne prilievajte 1 liter horúceho zeleninový vývaru. Po 15 minutách by mala byť ryža al dente. Rizoto odstavte.
7. V panvici rozpusťte 2 PL Rama classic a opečte čerstvé huby nakrájané na polovicu, pridajte rozamrín, tymian a cesnak. Po 3 minútach odstavte z ohňa.
8. Do väčšej nádoby alebo hrnca pridajte uvarenú ryžu a orestované hríbiky. Pridajte čerstvo nastrúhaný syr a podľa chuti osoľte a okoreňte a všetko dobre promiešajte.
9. Pred podávaním môžete ešte pridať 2 PL Ramy pro väčšiu krémovosť.
10. Podávajte ozdobené hubami a cherry paradajkami.
2. Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte cca 10-15 min.
3. Cibuľu nakrájajte na jemno a v panvici na 2 polievkových lyžiciach RAMA Classic ju opečte.
4. Pridajte ryžu, jemne osoľte a za stáleho miešania varte, kým ryža nie je priehľadná.
5. Zalejte 125 ml bieleho vína a pokračujte v miešaní.
6. Postupne prilievajte 1 liter horúceho zeleninový vývaru. Po 15 minutách by mala byť ryža al dente. Rizoto odstavte.
7. V panvici rozpusťte 2 PL Rama classic a opečte čerstvé huby nakrájané na polovicu, pridajte rozamrín, tymian a cesnak. Po 3 minútach odstavte z ohňa.
8. Do väčšej nádoby alebo hrnca pridajte uvarenú ryžu a orestované hríbiky. Pridajte čerstvo nastrúhaný syr a podľa chuti osoľte a okoreňte a všetko dobre promiešajte.
9. Pred podávaním môžete ešte pridať 2 PL Ramy pro väčšiu krémovosť.
10. Podávajte ozdobené hubami a cherry paradajkami.