Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom
Čas prípravy1 hod 50 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
Kozí syr smotanový s plesňou na povrchu
50g
Olej olivový extra panenský
500g
Cvikla červená čerstvá
30g
Olej olivový extra panenský
1g
Soľ morská
10g
Cukor krupica
15g
Ocot jablčný
300g
Orechy vlašské, jadrá
50g
Med kvetový
100g
Špenát baby
30g
Jedlé kvety
50g
Olej olivový extra panenský

Postup prípravy

Príprava cesta:
1. Červenú cviklu umyjeme, olúpeme a položíme na pripravený alobal, pridáme olivový olej a osolíme morskou soľou a cukrom.
2. Premiešame a dôkladne do alobalu zabalíme, pevne uzavrieme.
3. Zabalenú cviklu pečieme v predohriatej rúre na 200 °C asi 1 hodinu.
4. Po upečení musí byť cvikla mäkká. Mäkkú cviklu vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré ochutíme jablčným octom.
5. Nakoniec do pyré vmiešame olivový olej, aby sa zjemnilo a malo pekný lesk.
Príprava orechov (cca 15 minút):
1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.
2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).
Príprava syra (cca 5 minút):
1. Tesne pred servírovaním grilujeme syr na dobre zohriatej panvici s malým množstvom oleja.
2. Opekáme z oboch strán dozlatista a ihneď servírujeme.
Servírovanie:
1. Na teplý tanier nepravidelne preložíme grilovaný syr.
2. Do voľného priestoru na tanieri aranžujeme cviklové pyré, kvapky olivového oleja, umyté listy špenátu a marinované jadrá vlašských orechov. Pokrm doplníme vetvičkami jedlých kvetov.
Tip kuchára:
1. Syr môžeme grilovať aj na dobre nahriatom liatinovom grile.
2. Syr grilujeme tesne pred servírovaním.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich