Taliansky dresing

Taliansky dresing
Čas prípravy15 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250g
olej olivový extra panenský
30g
olivy zelené, krájané
30g
olivy čierne, krájané
15g
feferónky čerstvé
50g
petržlen hladkolistý
20g
cukor trstinový
2g
soľ kamenná
50g
ocot vínny, biely

Postup prípravy

Krok 1
Listový petržlen umyjeme, otrháme lístky a nakrájame na jemné rezančeky.
Krok 2
Olivy necháme odkvapkať na sitku a nakrájame ich na kocky 2 x 2 mm.
Krok 3
Feferónky pozdĺžne rozkrojíme, špičkou noža odstránime semienka a nakrájame na rovnaké kocky ako olivy.
Krok 4
 V miske rozmiešame vínny ocot spolu so soľou a cukrom.
Krok 5
Potom postupne vmiešame metličkou olivový olej, až nám vznikne jemná emulzia, do ktorej nakoniec vmiešame nakrájané kocky.
Krok 6
Dresing ochutnáme.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave tohto dresingu je dôležité, aby suroviny boli nakrájané na kocky rovnakej veľkosti.
2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu a vegetariánske pokrmy či šaláty.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty na marinády

Objavet ich
Všetky naše recepty

Objavet ich
Všetky položky v sortimente

Objavet ich