Taliansky dresing
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
olej olivový extra panenský30g
olivy zelené, krájané30g
olivy čierne, krájané15g
feferónky čerstvé50g
petržlen hladkolistý20g
cukor trstinový2g
soľ kamenná50g
ocot vínny, bielyPostup prípravy
Krok 1
Listový petržlen umyjeme, otrháme lístky a nakrájame na jemné rezančeky.
Krok 2
Olivy necháme odkvapkať na sitku a nakrájame ich na kocky 2 x 2 mm.
Krok 3
Feferónky pozdĺžne rozkrojíme, špičkou noža odstránime semienka a nakrájame na rovnaké kocky ako olivy.
Krok 4
V miske rozmiešame vínny ocot spolu so soľou a cukrom.
Krok 5
Potom postupne vmiešame metličkou olivový olej, až nám vznikne jemná emulzia, do ktorej nakoniec vmiešame nakrájané kocky.
Krok 6
Dresing ochutnáme.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave tohto dresingu je dôležité, aby suroviny boli nakrájané na kocky rovnakej veľkosti.
2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu a vegetariánske pokrmy či šaláty.
2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu a vegetariánske pokrmy či šaláty.