Medovo-kôprový dresing
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
horčica dijonská francúzska100g
horčica hrubozrnná francúzska80g
med kvetový100g
olej olivový extra panenský50g
kôpor čerstvý2g
soľ kamenná1g
čierne korenie, celéPostup prípravy
1. Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a korenie.
2. Všetky suroviny musíme metlou dobre zmiešať, aby sa nám spojil med s horčicou.
3. Ak použijeme univerzálny stroj, miešame na rýchlosť č.1 alebo 2.
4. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až nám vznikne hladký dresing.
5. Do vzniknutého dresingu pridáme umytý, nadrobno pokrájaný čerstvý kôpor.
6. Dresing ochutnáme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
7. Dresing je jemný, husto tečúci, má výraznú chuť hrubozrnnej horčice, medu a kôpru.
2. Všetky suroviny musíme metlou dobre zmiešať, aby sa nám spojil med s horčicou.
3. Ak použijeme univerzálny stroj, miešame na rýchlosť č.1 alebo 2.
4. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až nám vznikne hladký dresing.
5. Do vzniknutého dresingu pridáme umytý, nadrobno pokrájaný čerstvý kôpor.
6. Dresing ochutnáme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
7. Dresing je jemný, husto tečúci, má výraznú chuť hrubozrnnej horčice, medu a kôpru.
Komentár kuchára:
Možno použiť ku steakovému či mletému mäsu, k hydine, na ryby, vegetariánske pokrmy a šaláty.