Medovo-kôprový dresing

Medovo-kôprový dresing
Čas prípravy15 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250g
horčica dijonská francúzska
100g
horčica hrubozrnná francúzska
80g
med kvetový
100g
olej olivový extra panenský
50g
kôpor čerstvý
2g
soľ kamenná
1g
čierne korenie, celé

Postup prípravy

1. Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a korenie.
2. Všetky suroviny musíme metlou dobre zmiešať, aby sa nám spojil med s horčicou.
3. Ak použijeme univerzálny stroj, miešame na rýchlosť č.1 alebo 2.
4. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až nám vznikne hladký dresing.
5. Do vzniknutého dresingu pridáme umytý, nadrobno pokrájaný čerstvý kôpor.
6. Dresing ochutnáme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
7. Dresing je jemný, husto tečúci, má výraznú chuť hrubozrnnej horčice, medu a kôpru.
Komentár kuchára:
Možno použiť ku steakovému či mletému mäsu, k hydine, na ryby, vegetariánske pokrmy a šaláty.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty na marinády

Objavet ich
Všetky naše recepty

Objavet ich
Všetky položky v sortimente

Objavet ich