Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
300g
polohrubej múky
250g
cukru krupice
5
žĺtkov
5
bielkov
2
celé vajcia
20g
vanilkového cukru
1
citrón na šťávu
citrónová kôra
maslo na vymazanie formy
práškový cukor na posypanie
2
hrozienok (na oči)

Postup prípravy

Krok 1
Cukor, celé vajcia, žĺtky a vanilkový cukor vymiešajte do peny. Potom pomaly pridajte citrónovú šťavu, citrónovú kôru a múku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Krok 2
Zo všetkých piatich bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
Krok 3
Formu na baránka vymažte maslom a dôkladne vysypte polohrubou múkou. Cesto vlejte do vymazanej formy pár milimetrov pod okraj, aby vám nevybehlo, a formu vložte do rúry predhriatej na 200 °C (teplovzdušnej na 180 °C).
Krok 4
Baránka pečte zhruba 40 minút, cesto vám krásne rozvonia. O tom, či je dobre upečený, sa presvedčíte pomocou špajle – ak ju vytiahnete čistú, cesto je hotové.
Krok 5
Formu vyberte z rúry a ešte horúcu zabaľte do vlhkej utierky. Baránka vyklopte až po tom, čo úplne vychladne – predídete tak jeho poškodeniu.
Krok 6
Na záver baránka posypte práškovým cukrom a z hrozienok mu urobte oči.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich