Thajské ságo

Thajské ságo
Čas prípravy40 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500ml
kokosového mlieka
4
pol. lyžice varených tapiokových perál
8
pukov palmového cukru
500ml
vody
3
citrónovej trávy
5
limetových listov
4
pol. lyžice zŕn z varenej kukurice
1
pol. lyžica drvených pistáciových orieškov
2
pol. lyžice sušeného chlebovníka
8
vetvičiek thajskej bazalky

Postup prípravy

Krok 1
V hrnci rozpustíme 4 puky palmového cukru, podlejeme vodou, pridáme citrónovú trávu a limetové listy. 
Krok 2
Pozvoľna varíme, kým nevznikne jemný sirup.
Krok 3
Ten následne schladíme, scedíme a pridáme doň vopred uvarené kukuričné zrnká a necháme ich marinovať minimálne 2 hodiny.
Krok 4
4 puky palmového cukru prevaríme s kokosovým mliekom na jemný krém a potom ho schladíme.
Krok 5
Tapiokové perly vložíme do vriacej vody, uvaríme ich do zmäknutia, potom precedíme a dôkladne prepláchneme studenou vodou.
Podávanie:
1. Do sklenenej misky vložíme tapiokové perly, marinovanú kukuricu a podlejeme pripraveným kokosovým krémom. 
2. Ozdobíme ľadovou drvinou, pistáciovými orieškami, chlebovníkom a vetvičkami thajskej bazalky.  
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich