Thajské ságo
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500ml
kokosového mlieka4
pol. lyžice varených tapiokových perál8
pukov palmového cukru500ml
vody3
citrónovej trávy5
limetových listov4
pol. lyžice zŕn z varenej kukurice1
pol. lyžica drvených pistáciových orieškov2
pol. lyžice sušeného chlebovníka8
vetvičiek thajskej bazalkyPostup prípravy
Krok 1
V hrnci rozpustíme 4 puky palmového cukru, podlejeme vodou, pridáme citrónovú trávu a limetové listy.
Krok 2
Pozvoľna varíme, kým nevznikne jemný sirup.
Krok 3
Ten následne schladíme, scedíme a pridáme doň vopred uvarené kukuričné zrnká a necháme ich marinovať minimálne 2 hodiny.
Krok 4
4 puky palmového cukru prevaríme s kokosovým mliekom na jemný krém a potom ho schladíme.
Krok 5
Tapiokové perly vložíme do vriacej vody, uvaríme ich do zmäknutia, potom precedíme a dôkladne prepláchneme studenou vodou.
Podávanie:
1. Do sklenenej misky vložíme tapiokové perly, marinovanú kukuricu a podlejeme pripraveným kokosovým krémom.
2. Ozdobíme ľadovou drvinou, pistáciovými orieškami, chlebovníkom a vetvičkami thajskej bazalky.
2. Ozdobíme ľadovou drvinou, pistáciovými orieškami, chlebovníkom a vetvičkami thajskej bazalky.