Tekvicový koláč
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
200g
hladkej múky60g
krupicového cukru100g
masla2
žĺtkycitrónová kôra
1
maslová tekvica100g
cukru3
vajcia2
lyžice kyslej smotany1/2
lyžičky škoricecitrónová šťava
Postup prípravy
Krok 1
Na doske premiešame všetky suché ingrediencie, pridáme nakrájané maslo a žĺtky.
Krok 2
Rýchlo vypracujeme hladké cesto a necháme ho odpočinúť v chlade. Cesto následne vyvaľkáme, vložíme do koláčovej formy a prepichneme vidličkou.
Krok 3
Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Uvaríme ich v pare domäkka alebo pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Krok 4
Vychladnutú tekvicu následne rozmixujeme, pridáme cukor, vajcia, smotanu, škoricu a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes vyšľaháme do hladkej konzistencie a vlejeme ju do formy s cestom.
Krok 5
Tekvicový koláč pečieme pri 180 °C zhruba 35 – 40 minút.