Sadlovky

Sádlovky
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií75

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
150g
výberovej hladkej múky
100g
práškového cukru
100g
škvareného bravčového tuku
30g
kakaa
30g
citróna (na kôru)
30g
mandlí (hranolčeky)
50g
práškového cukru
vanilkový struk

Postup prípravy

Príprava cesta:
1. Na dosku preosejeme hladkú múku, v strede urobíme jamku, do ktorej vložíme kúsky vláčneho škvareného tuku a pridáme preosiaty práškový cukor a kakao. Nakoniec na vrch nastrúhame kôru z umytého citróna.
2. Pripravené suroviny spracujeme na vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme valček.
3. Valček zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky. Cesto sa musí odležať, preto ho spracovávame najskôr na druhý deň.
Tvarovanie a pečenie:
1. Cesto spracovávame postupne, aby sa zbytočne nezahrievalo na pracovnej doske.
2. Každú časť cesta vytvarujeme do valčeka, ktorý si rozdelíme na malé, asi 20 g dieliky, z ktorých následne vytvarujeme guľky. Do každej guľky zapichneme hranolček mandle.
3. Guľky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 165 °C (klasickým suchým teplom s vypnutým teplovzduchom), pokým guľky nie sú na spodnej strane upečené.
Podávanie:
1. Cukrovinky posypeme práškovým cukrom a prípadne aj prázdnymi vanilkovými strukmi, ktoré nám zostali z prípravy iného cesta.
2. Hotové sádlovky môžeme uchovať v uzavretej škatuľke (v jednej vrstve) 2 týždne.
Poznámka:
Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár makro Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách makro.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich