Sadlovky

Sádlovky

Čas prípravy
:
1 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
75

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
150g
výberovej hladkej múky
100g
práškového cukru
100g
škvareného bravčového tuku
30g
kakaa
30g
citróna (na kôru)
30g
mandlí (hranolčeky)
50g
práškového cukru
vanilkový struk

Postup prípravy

Príprava cesta:
1. Na dosku preosejeme hladkú múku, v strede urobíme jamku, do ktorej vložíme kúsky vláčneho škvareného tuku a pridáme preosiaty práškový cukor a kakao. Nakoniec na vrch nastrúhame kôru z umytého citróna.
2. Pripravené suroviny spracujeme na vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme valček.
3. Valček zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky. Cesto sa musí odležať, preto ho spracovávame najskôr na druhý deň.
Tvarovanie a pečenie:
1. Cesto spracovávame postupne, aby sa zbytočne nezahrievalo na pracovnej doske.
2. Každú časť cesta vytvarujeme do valčeka, ktorý si rozdelíme na malé, asi 20 g dieliky, z ktorých následne vytvarujeme guľky. Do každej guľky zapichneme hranolček mandle.
3. Guľky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 165 °C (klasickým suchým teplom s vypnutým teplovzduchom), pokým guľky nie sú na spodnej strane upečené.
Podávanie:
1. Cukrovinky posypeme práškovým cukrom a prípadne aj prázdnymi vanilkovými strukmi, ktoré nám zostali z prípravy iného cesta.
2. Hotové sádlovky môžeme uchovať v uzavretej škatuľke (v jednej vrstve) 2 týždne.
Poznámka:
Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár makro Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách makro.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich