Rastlinný koláč z červenej cvikly a čerešní

Rastlinný koláč z červenej cvikly a čerešní
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií8

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
120g
Rama 100% rastlinná alternatíva masla 
200g
špaldovej  múky
120g
trstinového cukru alebo sladidla
100g
blanšírovaných mandlí
200g
červenej cvikly (alebo 4 malé)
180g
vykôstkovaných čerešní
3
lyžičky agávového sirupu
štipka muškátového orieška

Postup prípravy

Krok 1
Do misy dajte múku, cukor, Rama 100% rastlinnú alternatívu masla, nasekané mandle a premiešajte aby vám vzniklo cesto.
Krok 2
Pripravené cesto dajte na plech a pečte v predhriatej rúre na 180 °C do zlatista (cca 15 minút). Potom ho rozdrobte vidličkou.
Krok 3
Olúpanú červenú cviklu nakrájajte na kocky a 20 minút poduste na masle.
Krok 4
Do mixéra dajte dusenú cviklu, vykôstkované čerešne, agávový sirup, muškátový oriešok a všetko dobre rozmixujte na kašu.
Krok 5
Do formy vyloženej papierom na pečenie vysypte pripravené mrveničkové cesto, prelejte pripravenou plnkou a pečte asi 30 minút.
Dobrú chuť!
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich