Ovocný sabayon
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
ovocie podľa chuti – napríklad jahody, ostružiny, čučoriedky, maliny
vaječný žĺtok
biely cukor
práškový cukor
smotana
šampanské alebo perlivé víno
flambovacia pištoľ
Postup prípravy
Krok 1
Umyjeme ovocie. V prípade potreby ho rozkrájame na menšie kúsky.
Krok 2
Kovovú misu dáme na stredne ohriatu platničku, pridáme vaječné žĺtky a cukor a všetko vyšľaháme. Zmes sa nesmie ohriať na viac než 75 stupňov, inak vajíčka zhustnú.
Krok 3
Vmiešame trošku šampanského. Na tanieriky medzitým ozdobne naaranžujeme ovocie.
Krok 4
Potom do vaječnej zmesi opatrne vmiešame šľahačku a dezert dáme na tanier.
Krok 5
Dezert posypeme práškovým cukrom, ktorý pomocou flambovacej pištole necháme skaramelizovať.