Ovocný sabayon

Ovocný sabayon
Čas prípravy15 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
ovocie podľa chuti – napríklad jahody, ostružiny, čučoriedky, maliny
vaječný žĺtok
biely cukor
práškový cukor
smotana
šampanské alebo perlivé víno
flambovacia pištoľ

Postup prípravy

Krok 1
Umyjeme ovocie. V prípade potreby ho rozkrájame na menšie kúsky.
Krok 2
Kovovú misu dáme na stredne ohriatu platničku, pridáme vaječné žĺtky a cukor a všetko vyšľaháme. Zmes sa nesmie ohriať na viac než 75 stupňov, inak vajíčka zhustnú.
Krok 3
Vmiešame trošku šampanského. Na tanieriky medzitým ozdobne naaranžujeme ovocie.
Krok 4
Potom do vaječnej zmesi opatrne vmiešame šľahačku a dezert dáme na tanier.
Krok 5
Dezert posypeme práškovým cukrom, ktorý pomocou flambovacej pištole necháme skaramelizovať.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich