Orechové osie hniezda
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
210g
mletých vlašských orechov z aktuálnej úrody210g
práškového cukru1
bielok1
čajová lyžička škoriceprecedená šťáva z 1/2 citróna
1
žĺtok100g
práškového cukru125g
maslarum poďla potreby
Postup prípravy
Krok 1
Z uvedených surovín vypracujeme tuhé cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a v chlade necháme uležať do druhého dňa.
Krok 2
Krém pripravujeme v deň, keď budeme hniezda plniť – všetky suroviny by mali mať približne rovnakú teplotu.
Krok 3
Žĺtok šľaháme nad parou a postupne pridávame práškový cukor, až sa rozpustí.
Krok 4
Potom hmotu mierne schladíme.
Krok 5
Zmäknuté maslo utrieme a po častiach doň zapracujeme žĺtkový krém.
Krok 6
Nakoniec prilievame rum, až dosiahneme polotekutú konzistenciu.
Krok 7
Náplň vychladíme do polotuha.
Krok 8
Kúsky cesta vtláčame do formičky vysypanej práškovým cukrom a prehĺbeninu naplníme krémom.
Krok 9
Na záver zakryjeme dno piškótou alebo lineckým kolieskom.