Orechové osie hniezda

Orechové osie hniezda
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií25

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
210g
mletých vlašských orechov z aktuálnej úrody
210g
práškového cukru
1
bielok
1
čajová lyžička škorice
precedená šťáva z 1/2 citróna
1
žĺtok
100g
práškového cukru
125g
masla
rum poďla potreby

Postup prípravy

Krok 1
Z uvedených surovín vypracujeme tuhé cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a v chlade necháme uležať do druhého dňa.
Krok 2
Krém pripravujeme v deň, keď budeme hniezda plniť – všetky suroviny by mali mať približne rovnakú teplotu.
Krok 3
Žĺtok šľaháme nad parou a postupne pridávame práškový cukor, až sa rozpustí.
Krok 4
Potom hmotu mierne schladíme.
Krok 5
Zmäknuté maslo utrieme a po častiach doň zapracujeme žĺtkový krém.
Krok 6
Nakoniec prilievame rum, až dosiahneme polotekutú konzistenciu.
Krok 7
Náplň vychladíme do polotuha.
Krok 8
Kúsky cesta vtláčame do formičky vysypanej práškovým cukrom a prehĺbeninu naplníme krémom.
Krok 9
Na záver zakryjeme dno piškótou alebo lineckým kolieskom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich