Orechové osie hniezda

Orechové osie hniezda

Čas prípravy
:
2 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
25

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
210g
mletých vlašských orechov z aktuálnej úrody
210g
práškového cukru
1
bielok
1
čajová lyžička škorice
precedená šťáva z 1/2 citróna
1
žĺtok
100g
práškového cukru
125g
masla
rum poďla potreby

Postup prípravy

Krok 1
Z uvedených surovín vypracujeme tuhé cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a v chlade necháme uležať do druhého dňa.
Krok 2
Krém pripravujeme v deň, keď budeme hniezda plniť – všetky suroviny by mali mať približne rovnakú teplotu.
Krok 3
Žĺtok šľaháme nad parou a postupne pridávame práškový cukor, až sa rozpustí.
Krok 4
Potom hmotu mierne schladíme.
Krok 5
Zmäknuté maslo utrieme a po častiach doň zapracujeme žĺtkový krém.
Krok 6
Nakoniec prilievame rum, až dosiahneme polotekutú konzistenciu.
Krok 7
Náplň vychladíme do polotuha.
Krok 8
Kúsky cesta vtláčame do formičky vysypanej práškovým cukrom a prehĺbeninu naplníme krémom.
Krok 9
Na záver zakryjeme dno piškótou alebo lineckým kolieskom.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich