Mrkvový koláčik
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
celé vajíčka (samostatne bielky, žĺtky)180g
trstinového cukru280g
najemno strúhanej mrkvy120g
mletých lieskovcov120g
mletých vlašských orechov2
PL kukuričného škrobu1
ČL prášku do pečivaŠtipka soli
100g
bielej čokolády200ml
šľahačková smotana250g
mascarponePostup prípravy
Krok 1
Najlepšie ak si krém pripravíte deň dopredu. V hrnci zohrejeme (nevaríme) smotanu s bielou čokoládou, miešame a necháme ju úplne rozpustiť. Necháme vychladnúť a odložíme do ďalšieho dňa do chladničky. Na druhý deň šľahačku vyšľaháme (môžeme pridať aj stužovač). Vyšľaháme si aj mascarpone a opatrne ho zmiešame so šľahačkou. Odložíme, kým sa nám neupečie koláčik.
Krok 2
Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
Krok 3
Vyšľaháme si žĺtky s cukrom dopenista.
Krok 4
Primiešame nastrúhanú mrkvu.
Krok 5
Samostatne zmiešame mleté lieskovce, vlašské orechy, škrob, prášok do pečiva a štipku soli.
Krok 6
Tieto suché ingredience primiešame k mokrým a opatrne primiešame bielky. Cesto nalejeme do formy.
Krok 7
Dáme piecť na 40-45 minút. Koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Potrieme krémom a ozdobíme.