Mrkvový koláčik

Mrkvový koláčik
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
celé vajíčka (samostatne bielky, žĺtky)
180g
trstinového cukru
280g
najemno strúhanej mrkvy
120g
mletých lieskovcov
120g
mletých vlašských orechov
2
PL kukuričného škrobu
1
ČL prášku do pečiva
Štipka soli
100g
bielej čokolády
200ml
šľahačková smotana
250g
mascarpone

Postup prípravy

Krok 1
Najlepšie ak si krém pripravíte deň dopredu. V hrnci zohrejeme (nevaríme) smotanu s bielou čokoládou, miešame a necháme ju úplne rozpustiť. Necháme vychladnúť a odložíme do ďalšieho dňa do chladničky. Na druhý deň šľahačku vyšľaháme (môžeme pridať aj stužovač). Vyšľaháme si aj mascarpone a opatrne ho zmiešame so šľahačkou. Odložíme, kým sa nám neupečie koláčik.
Krok 2
Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
Krok 3
Vyšľaháme si žĺtky s cukrom dopenista.
Krok 4
Primiešame nastrúhanú mrkvu.
Krok 5
Samostatne zmiešame mleté lieskovce, vlašské orechy, škrob, prášok do pečiva a štipku soli.
Krok 6
Tieto suché ingredience primiešame k mokrým a opatrne primiešame bielky. Cesto nalejeme do formy.
Krok 7
Dáme piecť na 40-45 minút. Koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Potrieme krémom a ozdobíme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich