Marmeláda z čiernych rybezlí

Marmeláda z čiernych rybezlí
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2 000g
čiernych ríbezlí
1 500g
kryštálového cukru
200ml
vody

Postup prípravy

Krok 1

Ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. 

Krok 2

Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým plody nezmäknú. Následne prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme sa zbavili šupiek a zrniečok.

Krok 3
Šťavu vrátime do hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme asi 10 minút – vzniknutú penu priebežne zbierame.
Krok 4
Potom naplníme čisté poháre, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Tip:
Ríbezle obsahujú veľké množstvo pektínu, preto nie je potrebné pri výrobe zaváraniny používať žiadne želírovacie látky.
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich