Marmeláda z čiernych rybezlí

Marmeláda z čiernych rybezlí
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2 000g
čiernych ríbezlí
1 500g
kryštálového cukru
200ml
vody

Postup prípravy

Krok 1

Ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. 

Krok 2

Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým plody nezmäknú. Následne prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme sa zbavili šupiek a zrniečok.

Krok 3
Šťavu vrátime do hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme asi 10 minút – vzniknutú penu priebežne zbierame.
Krok 4
Potom naplníme čisté poháre, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Tip:
Ríbezle obsahujú veľké množstvo pektínu, preto nie je potrebné pri výrobe zaváraniny používať žiadne želírovacie látky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich