Marmeláda z čiernych rybezlí
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2 000g
čiernych ríbezlí1 500g
kryštálového cukru200ml
vodyPostup prípravy
Krok 1
Ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme vodou.
Krok 2
Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým plody nezmäknú. Následne prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme sa zbavili šupiek a zrniečok.
Krok 3
Šťavu vrátime do hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme asi 10 minút – vzniknutú penu priebežne zbierame.
Krok 4
Potom naplníme čisté poháre, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Tip:
Ríbezle obsahujú veľké množstvo pektínu, preto nie je potrebné pri výrobe zaváraniny používať žiadne želírovacie látky.