Marmeláda z čiernych rybezlí

Marmeláda z čiernych rybezlí
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2 000g
čiernych ríbezlí
1 500g
kryštálového cukru
200ml
vody

Postup prípravy

Krok 1

Ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. 

Krok 2

Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým plody nezmäknú. Následne prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme sa zbavili šupiek a zrniečok.

Krok 3
Šťavu vrátime do hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme asi 10 minút – vzniknutú penu priebežne zbierame.
Krok 4
Potom naplníme čisté poháre, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Tip:
Ríbezle obsahujú veľké množstvo pektínu, preto nie je potrebné pri výrobe zaváraniny používať žiadne želírovacie látky.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich