Mäkké medové perníčky
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
150g
hladkej pohánkovej múky2
polievkové lyžice kokosového cukru40g
mletých mandlí (2 – 3 polievkové lyžice)1
čajová lyžička jedlej sódy1/2
polievkovej lyžice perníkového koreniaštipka himalájskej soli
5
polievkových lyžíc medu70g
kokosového oleja1
polievková lyžica jahodovej marmelády(domácej, sladenej kokosovým cukrom)2
polievkové lyžice rozpusteného kokosového oleja1
vrchovatá polievková lyžica nepraženého kakaového práškupolievková lyžica medu
Postup prípravy
Krok 1
Všetky sypké ingrediencie zmiešame a prilejeme med, rozpustený kokosový olej a marmeládu.
Krok 2
Vypracujeme cesto – malo by byť mäkšie a trochu lepkavé.
Krok 3
Zabalíme ho do fólie a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke.
Krok 4
Potom z neho tvoríme menšie guľôčky o veľkosti čerešne a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guľôčkami nechávame medzery – cesto sa roztečie a vzniknú krásne nadýchané medovníčky.
Krok 5
Pečieme na 180 °C približne 12 minút.
Krok 6
Hotové perníčky necháme vychladnúť, potom namočíme do čokoládovej polevy a podľa fantázie ozdobíme orechmi a cukrovou polevou. Ozdobené perníčky uložíme do chladu.