Lemon meringue

Lemon meringue
Čas prípravy30 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií11

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
180g
hladká múka
100g
cukor krupica
100g
vanilkový cukor
7g
kypriaci prášok
120ml
mlieko
60ml
slnečnicový olej
2
žĺtok
kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
šťava z polovice citróna
štipka soli
lemon curd
2ks
bielka
80g
cukor kryštál do snehu
100g
cukor na rozvarenie
40ml
voda

Postup prípravy

Krok 1
Hladkú múku preosieme, pridáme cukor, kypriaci prášok a štipku soli. V miske dôkladne premiešame všetky sypké suroviny.
Krok 2
Na dno robota dáme ako prvý slnečnicový olej a pridávame všetky ostatné mokré suroviny, postupne pridávame a zašľahávame sypké suroviny. Do pripraveného plechu na cupcakes vyskladáme papierové košíčky, tie plníme zhruba centimeter pod okraj, pečieme v predohriatej rúre zhruba 25 minút na 160 °C.
Krok 3
Upečené tortičky necháme vychladnúť, do ich stredu urobíme malú dierku a naplníme korpus CITRÓNOVÝM KRÉMOM – LEMON CURD (ten môžeme kúpiť, alebo si pripraviť domácu verziu), tortičky zdobíme MERINGOM. Na ten vyšľaháme pevný sneh z dvoch bielkov ( je potreba ich prepasterizovať nad vodným kúpeľom, alebo použiť už pasterizované bielka).
Krok 4
Cukor s vodou dáme variť na 117 °C a prilejeme do vyšľahaného snehu hotový cukrový rozvar a zašľaháme. Pokiaľ chceme skutočne očariť, vložíme medzi korpus a meringue vopred upečenú cukrovú pusinku. Meringue môžeme mierne ožehnúť a nakoniec posypať citrónovou kôrou a kúskami nadrobenej pusinky.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich