Lemon meringue
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
180g
hladká múka100g
cukor krupica100g
vanilkový cukor7g
kypriaci prášok120ml
mlieko60ml
slnečnicový olej2
žĺtokkôra z jedného chemicky neošetreného citróna
šťava z polovice citróna
štipka soli
lemon curd
2ks
bielka80g
cukor kryštál do snehu100g
cukor na rozvarenie40ml
vodaPostup prípravy
Krok 1
Hladkú múku preosieme, pridáme cukor, kypriaci prášok a štipku soli. V miske dôkladne premiešame všetky sypké suroviny.
Krok 2
Na dno robota dáme ako prvý slnečnicový olej a pridávame všetky ostatné mokré suroviny, postupne pridávame a zašľahávame sypké suroviny. Do pripraveného plechu na cupcakes vyskladáme papierové košíčky, tie plníme zhruba centimeter pod okraj, pečieme v predohriatej rúre zhruba 25 minút na 160 °C.
Krok 3
Upečené tortičky necháme vychladnúť, do ich stredu urobíme malú dierku a naplníme korpus CITRÓNOVÝM KRÉMOM – LEMON CURD (ten môžeme kúpiť, alebo si pripraviť domácu verziu), tortičky zdobíme MERINGOM. Na ten vyšľaháme pevný sneh z dvoch bielkov ( je potreba ich prepasterizovať nad vodným kúpeľom, alebo použiť už pasterizované bielka).
Krok 4
Cukor s vodou dáme variť na 117 °C a prilejeme do vyšľahaného snehu hotový cukrový rozvar a zašľaháme. Pokiaľ chceme skutočne očariť, vložíme medzi korpus a meringue vopred upečenú cukrovú pusinku. Meringue môžeme mierne ožehnúť a nakoniec posypať citrónovou kôrou a kúskami nadrobenej pusinky.