Krém z bielej čokolády s ihličím a strúhankou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
350g
kryštálového cukru5g
rozmarínu350g
mandlí250g
hladkej múky150g
kakaového prášku300g
masla2g
soli2 750g
bielej čokolády20ml
smotany 33 %650g
pasterizovaných žĺtkov20g
dehydrovaného čiastočne pomixovaného ihličia5g
prachu borievky200g
ihličiaPostup prípravy
Krok 1
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, zamiešame do nej žĺtky, ihličie a borievku.
Krok 2
Keď sa zmes trochu vychladí, pridáme vyšľahanú smotanu a zmesou naplníme rôzne druhy foriem.
Krok 3
Čokoládovú strúhanku pripravíme z cukru, rozmarínu a mandlí, ktoré zmixujeme v mixéri.
Krok 4
Následne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré dáme zamrznúť.
Krok 5
Medzitým vyhrejeme rúru na 120 °C, zamrznuté cesto nahrubo nastrúhame na silikónovú fóliu na plech a 2 hodiny sušíme.