Košíčky s krémom a jahodami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
hladkej múky400g
masla200g
práškového cukru4
žĺtky1
balenie vanilkového cukru750g
jahôd400g
tvarohu250g
práškového cukru6
žĺtok2
balenia vanilkového cukrušľahačka
lístky mäty
Postup prípravy
Príprava cesta:
1. Múku, práškový a vanilkový cukor a špetku soli premiešame v miske. Pridáme žĺtky a studené maslo nakrájané na kocky.
2. Cesto miešame tak dlho, pokiaľ nevytvorí celistvú hmotu bez hrudiek. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a pred ďalším spracovaním ho necháme odležať v chladničke apoň 1 hodinu, ideálne cez noc.
3. Trúbu rozohrejeme na 170 °C. Vychladené cesto vyváľame na zhruba 1 cm silný plátok, z ktorého vykrojíme kolieska o trochu väčšie, ako sú formičky.
4. Cesto do nich dôkladne vtlačíme a následne pečieme v trúbe asi 20 minút, pokiaľ cesto nezozlatne. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.
2. Cesto miešame tak dlho, pokiaľ nevytvorí celistvú hmotu bez hrudiek. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a pred ďalším spracovaním ho necháme odležať v chladničke apoň 1 hodinu, ideálne cez noc.
3. Trúbu rozohrejeme na 170 °C. Vychladené cesto vyváľame na zhruba 1 cm silný plátok, z ktorého vykrojíme kolieska o trochu väčšie, ako sú formičky.
4. Cesto do nich dôkladne vtlačíme a následne pečieme v trúbe asi 20 minút, pokiaľ cesto nezozlatne. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.
Príprava náplne a zhotovenie košíčkov:
1. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli do peny spoločne s práškovým a vanilkovým cukrom. Vlažnú zmes potom pečlivo vyšľaháme do tvarohu.
2. Hladký krém vložíme do cukrárskeho sáčku a primeraným množstvom naplníme košíčky. Na každý košík naaranžujeme kúsky jahôd, môžeme pridat šľahačku a ozdobíme lístkom mäty.
2. Hladký krém vložíme do cukrárskeho sáčku a primeraným množstvom naplníme košíčky. Na každý košík naaranžujeme kúsky jahôd, môžeme pridat šľahačku a ozdobíme lístkom mäty.