Košíčky s krémom a jahodami

Košíčky s krémom a jahodami
Čas prípravy2 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií20

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
hladkej múky
400g
masla
200g
práškového cukru
4
žĺtky
1
balenie vanilkového cukru
750g
jahôd
400g
tvarohu
250g
práškového cukru
6
žĺtok
2
balenia vanilkového cukru
šľahačka
lístky mäty

Postup prípravy

Príprava cesta:
1. Múku, práškový a vanilkový cukor a špetku soli premiešame v miske. Pridáme žĺtky a studené maslo nakrájané na kocky.
2. Cesto miešame tak dlho, pokiaľ nevytvorí celistvú hmotu bez hrudiek. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a pred ďalším spracovaním ho necháme odležať v chladničke apoň 1 hodinu, ideálne cez noc.
3. Trúbu rozohrejeme na 170 °C. Vychladené cesto vyváľame na zhruba 1 cm silný plátok, z ktorého vykrojíme kolieska o trochu väčšie, ako sú formičky.
4. Cesto do nich dôkladne vtlačíme a následne pečieme v trúbe asi 20 minút, pokiaľ cesto nezozlatne. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.
Príprava náplne a zhotovenie košíčkov:
1. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli do peny spoločne s práškovým a vanilkovým cukrom. Vlažnú zmes potom pečlivo vyšľaháme do tvarohu.
2. Hladký krém vložíme do cukrárskeho sáčku a primeraným množstvom naplníme košíčky. Na každý košík naaranžujeme kúsky jahôd, môžeme pridat šľahačku a ozdobíme lístkom mäty.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich