Karamelizované hrušky na toastě
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
veľká celozrnná bageta 230g
ricotty4
menšie hrušky2
PL medu1
PL trstinového cukruHrsť vlašských orieškov
Stonky rozmarínu
Postup prípravy
Krok 1
Hrušky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Tie rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokropíme rovnomerne medom, posypeme cukrom a vlašskými orieškami. Ak sa nám hrušky nezmestia na jeden plech, pečieme 2x.
Krok 2
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 10 minút.
Krok 3
Bagetu nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich dochrumkava na scuhej panvici z oboch strán.
Krok 4
Chrumkavé toastíky potrieme ricottou a ozdobíme plátkami skaramelizovaných hrušiek.
Krok 5
Na hrušku dáme vlašské oriešky a môžeme ozdobiť aj rozmarínom.