Jablkové kapsy
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
veľké červené jablko100ml
mlieka250g
marcipánu100g
hrozienok namočených v rume75g
sekaných mandlí75g
cukru1
balenie lístkového cesta4cl
Amaretta1
vanilkový struk1
vajciaPostup prípravy
Krok 1
Do hrubostenného hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a dreň z vanilkového struku a privedieme do varu.
Krok 2
Po malých častiach a za stáleho miešania postupne pridávame marcipán a prilievame Amaretto. Nakoniec vmiešame hrozienka naložené v rume.
Krok 3
Umyté jablko rozkrojíme na štyri diely a odstránime jadrovník. Na panvici zľahka opražíme mandle.
Krok 4
Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty. Jeden pomyselne rozdelíme na štyri časti, uprostred každej z nich nakladieme polievkovou lyžicou marcipánovú zmes a položíme na ňu štvrtinu jablka.
Krok 5
Okolie potrieme rozšľahaným bielkom. Všetko prekryjeme druhým plátom lístkového cesta a prstami ho dôkladne pritlačíme.
Krok 6
Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.
Krok 7
Vrchnú časť cesta potrieme zvyšným vajcom a posypeme praženými mandľami.
Krok 8
Ostrôžkou rozdelíme cesto na štyri diely a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.