Grilovaný melón

Grilovaný melón
Čas prípravy30 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
žltý alebo červený melón (ako sa vám farebne hodí)
100g
trstinový cukor
1ČL
sušeného zázvoru
1ČL
mletej kurkumy
štipka soli
kôra z 1 lmetky
kôra z 1 citróna
<b>Kokosová zmrzlina:</b>
400ml
kokosového mlieka (tučnějšie)
2PL
med
štipka soli
<b>Ozdoba:</b>
lístky thajskej bazalky
oriešky

Postup prípravy

Krok 1
Melón očistíme od kôry a necháme vnútrajšok vcelku.
Krok 2
V miske si zmiešame cukor, zázvor, kurkumu, soľ, kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalíme. Potom ho vložíme do vrecka na vákuovanie a zavákuujeme. Keď nemáme vákuovačku, prelejeme zmes do uzatvárateľnej nádoby a melón necháme marinovať v nej. V chladničke necháme minimálne cez noc, ideálne 1 – 2 dni.
Krok 3
Pripravíme si základ pre kokosovú zmrzlinu. Zmiešame všetky suroviny – hustejšie kokosové mlieko, med a štipku soli pre zvýraznenie chuti. Sladkosť si prispôsobíme podľa chuti, doladíme ju pridaním medu. Základ nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme cez noc v mrazničke.
Krok 4
Pred podávaním vyberieme kokosovú zmrzlinu z mrazničky a vo výkonnom mixéri vyšľaháme zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.
Krok 5
Melón vybalíme z vákuového vrecka, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Na grile, alebo na grilovacej panvici, sprudka opečiem z každej strany.
Krok 6
Pripravíme misky alebo hlboké taniere na servírovanie a naskladáme ugrilované plátky melóna, kopček kokosovej zmrzliny a dozdobíme nasekanými orieškami podľa svojich preferencií, napríklad kešu, ale skvelo sa hodia aj pistácie či mandle.
Krok 7
Na záver dozdobíme lístkami thajskej bazalky, alebo inou obľúbenou bylinkou.
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich