Grilovaný melón

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
žltý alebo červený melón (ako sa vám farebne hodí)
100g
trstinový cukor1ČL
sušeného zázvoru1ČL
mletej kurkumyštipka soli
kôra z 1 lmetky
kôra z 1 citróna
<b>Kokosová zmrzlina:</b>
400ml
kokosového mlieka (tučnějšie)2PL
medštipka soli
<b>Ozdoba:</b>
lístky thajskej bazalky
oriešky
Postup prípravy
Krok 1
Melón očistíme od kôry a necháme vnútrajšok vcelku.
Krok 2
V miske si zmiešame cukor, zázvor, kurkumu, soľ, kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalíme. Potom ho vložíme do vrecka na vákuovanie a zavákuujeme. Keď nemáme vákuovačku, prelejeme zmes do uzatvárateľnej nádoby a melón necháme marinovať v nej. V chladničke necháme minimálne cez noc, ideálne 1 – 2 dni.
Krok 3
Pripravíme si základ pre kokosovú zmrzlinu. Zmiešame všetky suroviny – hustejšie kokosové mlieko, med a štipku soli pre zvýraznenie chuti. Sladkosť si prispôsobíme podľa chuti, doladíme ju pridaním medu. Základ nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme cez noc v mrazničke.
Krok 4
Pred podávaním vyberieme kokosovú zmrzlinu z mrazničky a vo výkonnom mixéri vyšľaháme zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.
Krok 5
Melón vybalíme z vákuového vrecka, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Na grile, alebo na grilovacej panvici, sprudka opečiem z každej strany.
Krok 6
Pripravíme misky alebo hlboké taniere na servírovanie a naskladáme ugrilované plátky melóna, kopček kokosovej zmrzliny a dozdobíme nasekanými orieškami podľa svojich preferencií, napríklad kešu, ale skvelo sa hodia aj pistácie či mandle.
Krok 7
Na záver dozdobíme lístkami thajskej bazalky, alebo inou obľúbenou bylinkou.