Grilovaný melón
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1-4
vodový melón (pre krajšiu farebnú kombináciu volím žltý)100g
trstinový cukor1
lyžička sušený zázvor1
lyžička mletá kurkumaštipka soli
1
limetka - kôra1
citrón kôra400ml
kokosové mlieko (tučnějšie)2
lyžice medštipka soľ
lístky thajská bazalka
oriešky (najlapšie kombinácia solených a nesolených)
Postup prípravy
Krok 1
Melón očistím od kôry a nechám vnútrajšok vcelku.
Krok 2
V miske si zmiešam cukor, zázvor, kurkumu, soľ, kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalím. Potom ho vložím do sáčku na vákuovanie a zavákuujem. Keďnemám vákuovačku, prelejem zmes do uzatvárateľnej nádoby a melón nechám marinovať v nej. V chladničke nechám minimálne cez noc, ideálne 1 – 2 dni.
Krok 3
Pripravím si základ pre kokosovú zmrzlinu. Zmiešam všetky suroviny – hustejšie kokosové mlieko, med a štipku soli pre zvýraznenie chuti. Sladkosť si prispôsobím podľachuti, doladím ju pridaním medu. Základ nalejem do uzatvárateľnej nádoby a nechám cez noc v mrazničke.
Krok 4
Pred podávaním si vyberiem kokosovú zmrzlinu z mrazničky a vo výkonnom mixéri, ja používam Thermomix, vyšľahám zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.
Krok 5
Melón vybalím z vákuového sáčku, osuším papierovou utierkou a nakrájam na plátky vysoké cca 1,5 cm. Na grile, alebo na grilovacej panvici, sprudka opečiem z každej strany.
Krok 6
Pripravím si misky, alebo hlboké taniere na servírovanie a naskladám ogrilované plátky melóna, kopček kokosovej zmrzliny a dozdobím nasekanými orieškami (mix solenýcha nesolených). Ja som použila kešu, ale skvelo sa hodia aj pistácie alebo mandle.
Krok 7
Na záver dozdobím lístkami thajskej bazalky, alebo inou obľubenou bylinkou.