Flambované broskyne na grile
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
broskýň100g
trstinového cukru6cl
likéru Grand Marnier1
chemicky neošetrený citrón2
vetvičky rozmarínuPostup prípravy
Krok 1
Broskyne rozkrojíme na polky a vyberieme kôstky.
Krok 2
Do misky nastrúhame kôru z celého citróna a vytlačíme šťavu z dužiny. Pridáme cukor, rozmarín a v pripravenej zmesi necháme broskyne aspoň 10 minút marinovať.
Krok 3
Potom ich položíme na hliníkový pekáčik (nie klasickú grilovaciu tácku s otvormi) a umiestime na gril, pokrm však môžeme pripraviť aj v panvici na sporáku.
Krok 4
Približne po ôsmych minútach zalejeme broskyne odmeranou porciou likéru (nikdy priamo z fľaše). Ihneď zapálime a flambujeme, pokým plameň nezhasne.