Flambované broskyne na grile

Flambované broskyne na grile
Čas prípravy20 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
6
broskýň
100g
trstinového cukru
6cl
likéru Grand Marnier
1
chemicky neošetrený citrón
2
vetvičky rozmarínu

Postup prípravy

Krok 1
Broskyne rozkrojíme na polky a vyberieme kôstky.
Krok 2
Do misky nastrúhame kôru z celého citróna a vytlačíme šťavu z dužiny. Pridáme cukor, rozmarín a v pripravenej zmesi necháme broskyne aspoň 10 minút marinovať.
Krok 3
Potom ich položíme na hliníkový pekáčik (nie klasickú grilovaciu tácku s otvormi) a umiestime na gril, pokrm však môžeme pripraviť aj v panvici na sporáku.
Krok 4
Približne po ôsmych minútach zalejeme broskyne odmeranou porciou likéru (nikdy priamo z fľaše). Ihneď zapálime a flambujeme, pokým plameň nezhasne.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich