Cviklový koláč s čokoládovou ganache

Cviklový koláč s čokoládovou ganache
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
200g
očistenej a uvarenej cvikle
1
celé očistené jablko
160g
čokolády (aspoň 60 %)
110g
masla
140g
trstinového cukru
4
vajcia
1
pol. lyžica kakaa
1/2
hladkej pšeničnej múky
130g
štipka soli
pikantný lekvár (napr. ríbezľový) na potretie koláčika
50ml
smotany na šľahanie
50g
čokolády
30g
masla

Postup prípravy

Krok 1
Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20 cm (môže byť aj 22 cm, koláčik bude trošku nižší) a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
Krok 2
V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu s maslom.
Krok 3
Vyšľaháme vajcia s cukrom dopenista.
Krok 4
V mixéri rozmixujeme uvarenú cviklu s nakrájaným jablkom. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a poriadne premixujeme.
Krok 5
K vajíčkovej zmesi pomaly prišľahávame aj cviklovočokoládovú zmes.
Krok 6
Pridáme kakao, múku, prášok do pečiva a štipku soli a zľahka celé cesto premiešame.
Krok 7
Dáme piecť na 40 minút. Koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Krok 8
Pripravíme si ganache. V kastróliku zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme nasekanú čokoládu a premiešame, nevaríme. Nakoniec pridáme aj maslo a miešame, kým sa tieto 3 ingrediencie neprepoja.
Krok 9
Na mierne vychladnutý koláčik natrieme lekvár a polejeme s ganache.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich