Cuketový koláč so slivkovým karamelom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
cukety40g
sušených hrozienok40g
vlašských orechov150g
kryštálového cukru150g
polohrubej múky6g
kypriaceho prášku5g
vanilkového cukru2
vajíčka5g
kakaa100g
čokolády na varenie100ml
polotučného mlieka125g
figového džemu720g
slivkového kompótu250ml
smotany na vareniePostup prípravy
Krok 1
Nastrúhanú cuketu, hrozienka, posekané vlašské orechy, cukor, múku, vajíčka a kakao spolu zmiešame a dáme na maslom potretý plech piecť na 20 – 23 minút na 180 °C.
Krok 2
Medzitým roztopíme čokoládu na varenie s mliekom, upečené cesto vytiahneme, potrieme džemom a polejeme čokoládou.
Krok 3
Necháme vychladnúť, potom z cukru pripravíme karamel, do ktorého pridáme šťavu z kompótu a smotanu na varenie.
Krok 4
Po zhustnutí pridáme na kocky nakrájané slivky, povaríme a servírujeme s upečeným koláčom.