Crème brulée

Crème brulée
Čas prípravy50 min
ObťažnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250ml
mlieka
250ml
šľahačky
4
žĺtky
1
vanilkový struk
3-4
lyžice bieleho cukru
trstinový cukor
6
zapekacích misiek na suflé
flambovaciu pištoľ

Postup prípravy

Krok 1
Najprv privedieme do varu mlieko spoločne so smotanou.
Krok 2
Priečne rozkrojíme vanilkový struk, zoškrabneme dužinu a spoločne so zvyškom struku pridáme do hrnca. Vanilku necháme v mlieku so smotanou zhruba 10 minút v odstavenom hrnci, aby sa jej chuť dostala do zmesi.
Krok 3
Oddelíme si žĺtky a pridáme k nim biely cukor. Dôkladne vyšľaháme. Potom k žĺtkom pridáme ochutené mlieko so smotanou a zmes prelejeme cez jemné sito do misy.
Krok 4
Zapekacie misky položíme na grilovaciu mriežku a nalejeme do nich krém. Potom grilovaciu mriežku vložíme do rúry a pečieme pri 100 °C zhruba 40 minút (podľa veľkosti misiek).
Krok 5
Krátko pred tým, než budeme podávať, posypeme Crème brûlée cukrom. Náš tip: Použite jemný trstinový cukor, ktorý dezertu dodá zaujímavú chuť. Môžete použiť taktiež práškový alebo rafinovaný cukor.
Krok 6
Po vybratí z rúry cukor skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole. Nakoniec môžeme Crème brûlée dozdobiť ovocím či ovocným pyré.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich