Crème brulée
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250ml
mlieka250ml
šľahačky4
žĺtky1
vanilkový struk3-4
lyžice bieleho cukrutrstinový cukor
6
zapekacích misiek na sufléflambovaciu pištoľ
Postup prípravy
Krok 1
Najprv privedieme do varu mlieko spoločne so smotanou.
Krok 2
Priečne rozkrojíme vanilkový struk, zoškrabneme dužinu a spoločne so zvyškom struku pridáme do hrnca. Vanilku necháme v mlieku so smotanou zhruba 10 minút v odstavenom hrnci, aby sa jej chuť dostala do zmesi.
Krok 3
Oddelíme si žĺtky a pridáme k nim biely cukor. Dôkladne vyšľaháme. Potom k žĺtkom pridáme ochutené mlieko so smotanou a zmes prelejeme cez jemné sito do misy.
Krok 4
Zapekacie misky položíme na grilovaciu mriežku a nalejeme do nich krém. Potom grilovaciu mriežku vložíme do rúry a pečieme pri 100 °C zhruba 40 minút (podľa veľkosti misiek).
Krok 5
Krátko pred tým, než budeme podávať, posypeme Crème brûlée cukrom. Náš tip: Použite jemný trstinový cukor, ktorý dezertu dodá zaujímavú chuť. Môžete použiť taktiež práškový alebo rafinovaný cukor.
Krok 6
Po vybratí z rúry cukor skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole. Nakoniec môžeme Crème brûlée dozdobiť ovocím či ovocným pyré.