Crème brulée

Crème brulée
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250ml
mlieka
250ml
šľahačky
4
žĺtky
1
vanilkový struk
3-4
lyžice bieleho cukru
trstinový cukor
6
zapekacích misiek na suflé
flambovaciu pištoľ

Postup prípravy

Krok 1
Najprv privedieme do varu mlieko spoločne so smotanou.
Krok 2
Priečne rozkrojíme vanilkový struk, zoškrabneme dužinu a spoločne so zvyškom struku pridáme do hrnca. Vanilku necháme v mlieku so smotanou zhruba 10 minút v odstavenom hrnci, aby sa jej chuť dostala do zmesi.
Krok 3
Oddelíme si žĺtky a pridáme k nim biely cukor. Dôkladne vyšľaháme. Potom k žĺtkom pridáme ochutené mlieko so smotanou a zmes prelejeme cez jemné sito do misy.
Krok 4
Zapekacie misky položíme na grilovaciu mriežku a nalejeme do nich krém. Potom grilovaciu mriežku vložíme do rúry a pečieme pri 100 °C zhruba 40 minút (podľa veľkosti misiek).
Krok 5
Krátko pred tým, než budeme podávať, posypeme Crème brûlée cukrom. Náš tip: Použite jemný trstinový cukor, ktorý dezertu dodá zaujímavú chuť. Môžete použiť taktiež práškový alebo rafinovaný cukor.
Krok 6
Po vybratí z rúry cukor skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole. Nakoniec môžeme Crème brûlée dozdobiť ovocím či ovocným pyré.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich