Čokoládové fondanty s mangom

Čokoládové fondanty s mangom
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
150g
kvalitnej tmavej čokolády
150g
masla
5
vajec
150g
krupicového cukru
dreň z 1 vanilkovej tobolky
75g
múky
maslo a cukor na potretie
2
mangá
4
polievkové lyžice cukru
150ml
bieleho vína
2cl
marakujového likéru
1
vanilková tobolka
šťava a kôra z 1 limety

Postup prípravy

1. Tmavú čokoládu nasekáme nožom nahrubo.
2. Vo vodnom kúpeli ju rozpustíme spolu s maslom nakrájaným na kúsky.
3. Z vajec, cukru a vanilkovej drene ušľaháme penu.
4. Rozpustenú čokoládu vmiešame do peny.
5. Do zmesi po častiach pridáme múku a dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké tekuté cesto bez hrudiek.
6. Keramické misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Potom ich zhruba do dvoch tretín naplníme čokoládovým cestom a vložíme na niekoľko minút do mrazničky.
7. Misky postavíme na gril (pri príprave dezertu v rúre ju najprv rozpálime na 200 °C) a pečieme asi 12 minút.
8. Po upečení necháme fondanty 2 minúty odležať a potom ich vyberieme z foriem.
9. Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Do panvice nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.
10. Prilejeme biele víno aj marakujový likér a pridáme celú vanilkovú tobolku. Zmes necháme niekoľko minút prevariť.
11. Vsypeme nakrájané mango, krátko prevaríme a na záver ochutíme limetkovou šťavou a kôrou. Podávame spolu s horúcim fondantom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich