Čokoládová pena s lieskovými orieškami a malinovým coulis
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
METRO Chef Čokoláda tmavá 60 %600ml
METRO Chef Smotana na šľahanie UHT 302ks
lyžice krupicového cukru2ks
hrste METRO Chef Lieskové jadrá200g
METRO Chef Maliny celé mrazené1ks
Trstinový cukor podľa chuti1bal
Maliny čerstvé na ozdobuPostup prípravy
Krok 1
Lieskovce nasucho opražíme na panvici alebo v rúre, po opečení prípadne zbavíme šupiek ale nemusíme.
Krok 2
Cukor nasypeme do malého kastrólika alebo panvice s hrubým a nelepivým dnom. Pridáme trošku vody a varíme pokiaľ sa voda neodparí a cukor nezačne hnednúť – karamelizovať (nemiešame).
Krok 3
Odstavíme a vmiešame časť opečených orechov. Zmes nalejeme na mramor alebo rozprestretý papier na pečenie. Necháme vychladnúť a rozmixujeme na hrubšiu konzistenciu, s drobnými kúskami orieškov.
Krok 4
Do nerezovej misy nalejeme dobre vychladenú smotanu.
Krok 5
Čokoládu nalámeme do misky, pridáme cca 1/3 vychladenej smotany a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli a dobre premiešame.
Krok 6
Zvyšnú smotanu vyšľaháme na veľmi pevnú šľahačku a pomocou stierky postupne do nej vmiešame rozpustenú čokoládu a podrvený karamel s orieškami (časť orieškovej zmesi si odložíme na ozdobu).
Krok 7
Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v kastróliku. Potom ich podľa potreby rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka. Necháme vychladnúť.
Krok 8
Čokoládovú penu preložíme do servírovacích misiek, v ktorých ju budeme podávať a dáme na dlhšiu dobu do chladničky. Pred podávaním penu polejeme malinovým coulis, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme podrvenými karamelovými orieškami.