Cibulové chutney

Cibulové chutney
Čas prípravy40 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
rastlinný oleja
500g
očistenej červenej cibule
130g
trstinového cukru
1
celá chilli paprička
4
konáriky tymiánu
1
aceto balsamico

Postup prípravy

Krok 1
Na hlbokej panvici si rozpálime olej. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.
Krok 2
Vhodíme na panvicu a restujeme cca 10 minút, kým cibuľka nestmavne. Pozor, aby sa nám nepripálila, občas premiešame.
Krok 3
Pridáme cukor, nakrajanú chilli papričku, tymián a balsamico.
Krok 4
Cibuľku dusíme na slabom ohni približne 25-30 minút, kým sa nám balsamico nezredukuje a cibuľka nám pekne skaramelizuje.
Krok 5
Konáriky tymiánu vylovíme a vyhodíme. Chutney skladujeme v uzatvárateľnom poháriku v chladničke.
Krok 6
Chutney je výbornou prílohou k mäsu, do burgrov, či len tak na chlebík. A karamelová chuť cibule je neprekonateľná.
Tip:
Na malú hrianku dáme plátok prosciutta, na to plátok syra a chutney. Dozdobíme napríklad tymiánom.
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich