Postup:
1. Kačaciu pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a ochutíme mletou rascou a čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka.
2. Na panvici s malým množstvom tuku ju pozvoľna opekáme tak, aby zostala uprostred ružová.
3. Po opečení necháme pečeň vychladnúť a preložíme ju do keramickej nádoby.
4. Zvyšný kačací tuk rozpustíme, ochutíme soľou a nalejeme na pečeň, až je takmer ponorená.
5. Po vychladnutí ju uchovávame v chladničke.
Podávanie:
1. Kačaciu pečeň na tanieri doplníme jemne nakrájanou cibuľou, na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a svetlým chlebom. Podávame ako predkrm či chuťovku k pivu.
Gastro tip: Na zaliatie pečene je možné využiť aj tuk získaný počas pečenia kačky – pred použitím treba tuk precediť a odvariť z neho všetku tekutinu.