Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Husacia paštéta z Foie gras

Husacia paštéta

Počet porcií: 10-12
Obtiažnosť: ★★★★☆
Čas prípravy: 2,5 hodiny

Ingrediencie: 

 
  • 1 kg ocistených foie gras
  • 5 cl kvalitného konaku
  • 5 cl bieleho portského vína
  • malá hrst píniových orieškov
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • 4 vrchné zelené listy kelu

Postup:

 

1. Foie gras nakrájame na kúsky, okoreníme, zalejeme konakom a portským vínom a necháme odležat cez noc v chladnicke.

2. Druhý den posolíme a pecieme 25 minút vo vodnom kúpeli pri približne 70 °C. 

2. Pecen sa zatiahne a aj pri takej nízkej teplote sa zacne tvorit tuk. 

2. Po vychladnutí ju rozmixujeme spíniovými orieškami a dochutíme solou a muškátovým orieškom.

2. Fáš zabalíme do vopred naparených listov kelu položených na potravinovej fólii alebo alobalu a necháme stuhnút.

2. Ak chceme zachovat štruktúru pecene, varíme ju zhruba 20 minút na 60 – 70 °C vo forme vo vodnom kúpeli. 

2. Po vybratí z kúpela ju vo forme zatažíme a necháme do druhého dna vychladnút.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina